zo 05 dec 2021, 21:00
KV Mechelen KV Mechelen 1 - 1 KRC Genk KRC Genk

Zondagavond, 21.00 uur, in Mechelen. Onze ploeg begon meteen vinnig en zette hoog druk. Met meteen een goede kans voor Paintsil. Hij sneed vinnig naar binnen en trapte binnen het bereik van ex-Genkie Coucke. Na de snedige openingsfase viel er een tijd niet veel te beleven Achter de Kazerne. Tot minuut 32. Paintsils schot week af, voorbij Coucke, en Thorstvedt van erg dichtbij met dé kans op de 0-1. Onze Noor trapte tot zijn eigen ontzetting naast de bal. Ook Mechelen kon enkele keren tegen prikken. Net voor de pauze brak Bongonda dan toch de ban: 1-1 na een rebound.

In de tweede helft loste Lucumí Cuesta af. Mechelen kwam gretiger uit de kleedkamer en dat leidde al snel tot de 1-1 van Storm. Na de gelijkmaker ging de Mechelse wervelwind toch ook weer liggen en nam ons team opnieuw wat meer initiatief. Het leidde tot een grote kans voor Thorstvedt, op aangeven van youngster Oyen, maar Gaëtan Coucke trok - als laatste man - aan de noodrem. Rood voor de ex-Genkie, Mechelen met z'n tienen.

De thuisploeg deed de deur op slot, onze spelers moesten op zoek naar de opening. De ingevallen Onuachu kon dreigen maar het was uiteindelijk Thorstvedt die diep in de toegevoegde speeltijd tekende voor dé kans van de tweede helft. Trésor leverde een prima hoekschop af, de Noor knikte perfect richting verste hoek maar Thoelen pakte uit met een ongelooflijke redding. Geen 1-2, dus.

Opstelling

Vandevoordt, Preciado (65' Muñoz), Cuesta (45' Lucumí), McKenzie, Arteaga, Hrošovský, Heynen (80' Trésor), Thorstvedt, Oyen (65' Ito), Paintsil (72' Onuachu), Bongonda

Doelpunten

43’ 0-1 Bongonda
50’ 1-1 Storm