De beker is weg, helaas. Ook in de tweede goeie prestaties tegen Club Brugge bleef de beloning uit. Er zit niets anders op dan na de nieuwe val weer op te staan, en te blijven werken, tot we er met z’n allen uit geraken.

Komende donderdag willen we het verlengstuk van onze Europese campagne veiligstellen, maar nu krijgt de competitie alle aandacht en focus. Met de verplaatsing naar KV Mechelen staat alweer een hele lastige maar ook heel belangrijke wedstrijd op het programma.

Malinwa is momenteel vierde met 26 punten. Willen we een realistisch uitzicht op de top 4 behouden, dan mogen we de komende weken de achterstand op de ploegen bovenin echt niet meer groter laten worden, wel integendeel. Een reeks neerzetten dus, ook al is het programma niet van de poes. Eerst dus KaVee. De ploeg van Wouter Vrancken verloor thuis enkel van Eupen. Antwerp, Union, Standard, Club Brugge: ze gingen in het AFAS Stadion allemaal voor de bijl. Als wij ons voetbalniveau halen, hoeft het niet zover te komen, op voorwaarde dat we de fouten van in de voorbije wedstrijden vermijden.

John van den Brom:


Wij kunnen onze spelers mooie compilaties laten zien van alles wat ze goed doen. En dat is best veel. Maar we kunnen helaas ook compilaties maken van de slechte dingen, van wat fout gaat. We bootsen die situaties ook wel na op training, maar er is nog een groot verschil tussen een training en een wedstrijd met alle omstandigheden die daarbij horen. En wij als staf stellen onszelf ook de vraag wat we anders of beter hadden kunnen doen. Maar de positieve punten van woensdag overheersen, en dan is het niet zo moeilijk om de kopjes van die jongens weer allemaal in dezelfde richting te krijgen. En ik ben blij dat ik in deze drukke periode kan zeggen dat iedereen beschikbaar is.

Selectie van 20: Carlos Cuesta is terug

Vrijdag was er nog herstel voor de spelers die woensdag in de bekerwedstrijd lang op het veld stonden. Vanmorgen heeft iedereen mee kunnen trainen, op tweede doelman Tobe Leysen na. Die herstelt nog van de forse beuk tegen zijn hoofd van woensdag. De 16-jarige Mike Penders vervangt hem in de selectie. Ruim zes weken nadat hij in het London Stadium uitviel met een dijblessure is Carlos Cuesta weer helemaal inzetbaar. Carel Eiting keert terug in de selectie.