Het Overlegcomité heeft vandaag de coronamaatregelen opnieuw verstrengd. Voetbalstadions kunnen voorlopig op volle capaciteit toeschouwers blijven ontvangen, en dat met respect voor de maatregelen van de vorige Overlegcomités. Bijkomend zijn er na overleg met het kabinet van de Eerste Minister bijkomende maatregelen genomen. Vanaf dit weekend geldt er een verbod op eten en drinken in de staan- en zittribunes. Ook de spelers en de staf zullen opnieuw mondmaskers moeten dragen. 

Het is erg belangrijk dat alle supporters deze maatregelen goed opvolgen, én te allen tijde hun mondmaskers dragen. Zoniet dreigt er binnenkort weer voetbal in lege stadions. Dat willen we kost wat kost vermijden. Vandaar een uitdrukkelijke oproep aan al onze supporters: hou jullie aan alle coronamaatregelen, zowel in de Cegeka Arena als buitenshuis!

De open brief van Pro League en alle clubs

Beste supporter,

Ook dit weekend mogen jullie naar het stadion van je favoriete club. Dat is een groot cadeau op een moment dat Covid-19 weer hard toeslaat en er van alles niet meer mag.

De maatregelen, die de regering zopas heeft genomen, zijn streng. Maar ze zijn broodnodig om dat vieze beestje terug te dringen. Het voetbal wordt voorlopig gespaard. Dat is alleen maar omdat de overheid onze impact op het maatschappelijke welzijn mee in rekening neemt. Voetbal verbindt, voetbal verstrooit, voetbal doet dromen, voetbal brengt hoop in deze verwarrende tijden. Maar voetbal heeft ook een voorbeeldfunctie en die moeten wij NU opnemen.

Dit weekend moeten wij laten zien dat wij solidair zijn met allen die nu wel offers moeten brengen om Covid terug te dringen. Dit weekend moeten we blij zijn dat we onze verbindende rol mogen blijven spelen. En dit weekend moeten we vooral onze plek verdienen bij het doorstaan van de pandemie.

Mondmaskers zijn hierbij cruciaal. Mondmaskers stoppen het overdragen van het virus. Mondmaskers redden levens. Ja, mondmaskers zijn vervelend. Ja, we waren zo blij dat de overheid de mondmaskerplicht van de zomer versoepelde. Maar helaas blijft het mondmasker één van de grootste wapens om de pandemie terug te dringen. En daarin wil het voetbal het grote voorbeeld geven.

Al onze spelers zullen in de komende maanden het veld betreden met mondmasker en zullen meteen na het laatste fluitsignaal hun mondmasker omdoen om jullie te gaan groeten. Doe mee, supporter met je mondmasker, liefst met dat van je favoriete club. Laat zien dat het voetbal meestrijdt om Covid zo snel mogelijk de wereld uit te helpen!