wo 01 dec 2021, 20:45
KRC Genk KRC Genk 3 - 3 Club Brugge Club Brugge

Deel 2, dus. Vijf wijzigingen in onze ploeg: de terugkeer van Heynen en Muñoz in de basis, McKenzie achterin, Paintsil als diepste spits en de eerste wedstrijd voor eigen publiek van Tobe Leysen. Hij mocht zijn debuut al maken in de vorige bekerronde, bij Winkel Sport.

Onze start was verschroeiend. Muñoz en Paintsil flitsten, Mignolet veegde een kopbal van Ito nog miraculeus weg. We waren 50 seconden bezig. Een echte stormloop was het, met druk, met voorzetten, met corners. Bij de eerste hoekschop aan de overkant viel de bal voor de linker van Balanta, en die stuurde ‘m los in het dak van het doel: 0-1, een domper toch weer, even leek Brugge wat voet aan de grond te krijgen. Maar onze spelers namen toch weer over en gooiden de twijfels overboord. Vol gas vooruit! En weer dreiging, met Ito, en na 20 minuten een niet gefloten strafschopfout op Bongonda. Het contact was er, maar zonder VAR werd de beslissing van ref Laforge niet gecorrigeerd. Bitter. Muñoz probeerde het voorbij de tweede paal spectaculair met een omhaal. De ruim verdiende gelijkmaker viel dan toch, een fraai stukje van Thorstvedt, net voor het halfuur. Kort nadien werd Leysen aan het hoofd geraakt door de doorglijdende De Ketelaere. We bleven baas en in de blessuretijd zette Heynen Bongonda op weg naar doel. Théo legde simpel opzij voor de meegelopen Paintsil en de netten trilden: 2-1. We gingen rusten met een voorsprong na een prima eerste helft. Het publiek genoot.

Wissel halfweg: Leysen had toch te veel last en moest gewisseld worden. Enter Vandevoordt. We dreigden alweer, met de aalvlugge en handige Paintsil, kwelduivel voor de Brugse defensie, en Bongonda. Een prima voorzet van Arteaga vond Thorstvedt, maar de knik van onze Noor kon Mignolet niet verschalken. Twintigste minuut: goeie loopactie Bongonda, meegeven aan Paintsil, niemand voor doel en dus maar schieten uit die scherpe hoek, Mignolet weerde nog af. Dan een dolle minuut. Eerst kopte De Ketelaere een voorzet raak (2-2), en meteen daarna ontsnapte Paintsil, snelde weg en legde onder Mignolet in doel: 3-2! Nog 20 minuten op de klok. Onze jongens stonden goed georganiseerd. En Brugge - buiten een heet standje voor ons doel - kwam niet tot uitgespeelde kansen. Toch was het nog niet gedaan. Een minuut voor tijd gooide Vanaken een bal voor doel, en daar weer die dekselse De Ketelaere: 3-3. Op weg naar verlengingen, of konden we weer meteen tegen prikken? De ingevallen Ugbo deed het ... bijna. In de allerlaatste fase van de toegevoegde tijd kwam hij alleen voor doel, maar op weg naar de winning goal struikelde hij. Zeer ongelukkig dit.

Verlengingen dan maar. Die begonnen een pak kalmer dan het helse tempo van de reguliere speeltijd. We lieten Brugge aan de bal. Het eerste kansje was evenwel voor ons: Bongonda schoot binnen het bereik van Mignolet. Voorts werd het spel slordiger. Angst regeerde bij beide teams. Thorstvedt kreeg in het slot van de eerste periode nog twee (kleine) mogelijkheden. Na de mini-break kwam youngster Oyen erin. En die toonde zich meteen. Snelle draai en trap naar de korte hoek, Mignolet met de save. Hrošovský, weer na een goede actie van Oyen, kwam in een vergelijkbare schietpositie als afgelopen zondag, maar kraakte zijn schot. Onze ploeg was weer dominant - zoals de hele wedstrijd eigenlijk. Scoren lukte helaas niet meer.

Op naar de loterij, naar penalty's. Daarin beet voor onze ploeg Hrošovský de spits af. Hij miste jammerlijk. Brugge trapte alle elfmeters binnen, en schakelt ons zo uit in de Croky Cup. Onverdiend, weer krijgen we niet wat we verdienen. Zuur voor onze supporters en onze spelers, die  - net als zondag - opnieuw de betere waren in het veldspel.

Opstelling

Leysen (46’ Vandevoordt), Muñoz (115' Oyen), McKenzie, Lucumí, Arteaga, Hrošovský, Heynen (60’ Toma), Thorstvedt, Ito (85' Preciado), Paintsil (77' Ugbo), Bongonda

Doelpunten

7’ 0-1 Balanta
29’ 1-1 Thorstvedt
45+2’ 2-1 Paintsil
69’ 2-2 De Ketelaere
70’ 3-2 Paintsil
89' 3-3 De Ketelaere

Penalty's

Dost: binnen
Hrošovský: mis

De Ketelaere: binnen
Lucumí: binnen

Rits: binnen
Bongonda: binnen

Ricca: binnen
Thorstvedt: binnen

Lang: binnen