Dat is dan ook weer het mooie in voetbal: er komt altijd snel weer een nieuwe wedstrijd aan, een nieuwe kans. De teleurstelling na zondag was uiteraard groot. We waren beter dan Club Brugge, we hadden de wedstrijd en de drie punten in handen. Zonde dat het nog verkeerd uitdraaide.

Maar het eerste duel met de landskampioen heeft ons dus zeker geleerd dat we voetballend niet moeten onderdoen, integendeel. Het komt erop aan om een wedstrijd dood te maken, of op zijn minst een resultaat vast te houden en over de tijd te brengen. Dat moet dan maar in het bekerduel gebeuren. Een alles-of-niets duel. De beker is een prijs en dus opnieuw een hoofddoel. Wij zijn de titelverdediger, en we kunnen een belangrijke concurrent uitschakelen.

John van den Brom
We hebben vorig seizoen ervaren wat een mooi verhaal de beker is als je die wint. Ik heb gisteren en vandaag op training echt wel een positief ingestelde en strijdvaardige groep gezien. Ze zijn zich bewust van de uitgelezen kans om morgen iets recht te zetten, en om deze keer wel een bevestiging te krijgen met een resultaat. Maar die strijdvaardigheid moet zich ook uiten in de scherpte in het verdedigen in de eigen zestien meter. Want onze drie goals waren echt wel vermijdbaar.


Selectie van 24

De spelers verzamelen morgenmiddag en trekken nadien nog enkele uren op afzondering.
Onze coach selecteerde daarvoor 24 spelers. Enkel Carlos Cuesta is nog niet beschikbaar.