do 09 dec 2021, 21:00
KRC Genk KRC Genk 0 - 1 Rapid Wien Rapid Wien

De eerste wedstrijd onder onze nieuwe coach Bernd Storck was meteen een hele belangrijke – andere zijn er dan ook amper dezer dagen. Winnen tegen Wenen betekende een kans op een vervolg in de Europa League, een gelijkspel was altijd goed voor overwinteren in de Conference League.

Na enkele minuten kwam al slecht nieuws uit Londen, waar Dinamo Zagreb 0-1 had gemaakt tegen een improvisatieploeg van West Ham. De kansen op de tweede plaats meteen een stuk kleiner. Zelf geraakten we maar moeizaam in ons spel. Théo Bongonda, gestart vanaf rechts, vlamde ruim over. Maarten Vandevoordt had al twee goeie reddingen verricht, maar moest zich op het halfuur gewonnen geven. Een hoekschop voor ons bracht een tegenaanval op gang, Ljubicic vlamde hoog binnen. Een kopbal van Ugbo ging voorlangs. Halfweg stond het 0-1.

Onze coach voerde bij de rust meteen drie wissels door: Lucumí, Cuesta en Onuachu in, Sadick, Ito en Ugbo out. We mochten in de tweede helft richting Tribune Zuid spelen en meteen kwam er druk. Onuachu in de draai en Thorstvedt waren er al snel dichtbij met welgemikte pogingen, maar doelman Gartler redde telkens gevat. Halfweg de tweede helft kregen we de intrede van Simen Juklerød – dat was geleden van de wedstrijd om de supercup. Onze ploeg bleef de Oostenrijkers onder druk zetten, zij probeerden continu het spel op te houden. Tot op het irritante toe. Oyen kwam er tien minuten voor tijd nog in voor Preciado en zat meteen goed in de wedstrijd. Hij sneed gezwind van links naar binnen, zijn trap ging maar net naast. Meteen erna weer Oyen: snelle dribbel in de baklijn, zijn aflegger bereikte ei zo na Onuachu. Niet veel later opnieuw een heet standje voor het doel van Rapid Wien na een corner, maar het leer wou er maar niet in. Ook niet in de toegevoegde tijd: Cuesta knikte maar net naast op onze 14de(!) corner, en Onuachu besloot nog recht op de Oostenrijkse goalie.

Het bleef bij 0-1. Een domper, want geen Europees voetbal meer na de winterstop.

Vandevoordt, Preciado (78' Oyen), Sadick (46’ Lucumí), McKenzie, Arteaga (69’ Juklerød), Hrošovský, Thorstvedt, Paintsil, Ito (46’ Cuesta), Ugbo (46’ Onuachu), Bongonda

29’ 0-1 Ljubicic