Vanavond kwamen onze beloften in actie op bezoek bij de Brugse beloften te Roeselare. Een barkoude avond met een topwedstrijd op de planning, de beloften hadden er zin in.

Dat enthousiasme kwam al snel tot uiting op het veld. Onze beloften schoten sterk uit de startblokken en drukten de Brugse beloften naar achteren. Het was wachten tot minuut 14 op het openingsdoelpunt, na Brugs balverlies. Sekou Diawara kopte slim door tot bij Adnan Abid en die twijfelde niet: 0-1! Een ideale uitgangspositie voor onze ploeg.

Meteen na de 0-1 volgde echter een opdoffer toen een afstandsschot van Pérez Córdova zowaar voorbij doelman Chambaere vloog en de netten deed trillen. Alles te herdoen, dus.

Opnieuw onze jongens dan, op zoek naar het tweede doelpunt. Dat had er ook kunnen komen, wanneer een Brugse verdediger duidelijk in de fout ging bij Bilal El Khannouss. De bal had op de stip gemoeten, de scheidsrechter floot de overtreding echter in ons nadeel. Zonde, geen uitgelezen kans op 1-2 dus. Rusten bij 1-1.

In de tweede helft wisten onze jongens nog wel wat kansen bij elkaar te voetballen, al bleef ook de thuisploeg gevaarlijk op de tegenaanval. De grootste kans van de tweede periode was van Genkse makelij. Diawara knalde richting doel, Brugse doelman Lammens keerde nog net van de lijn.

Geen negende zege op rij, wel nog steeds ongeslagen en leider. Forza!

Chambaere, Van Genechten, Didden, Beerten, Rommens, Swerts, John, Van de Perre, Diawara (88' Castillo), El Khannouss (77' Cuypers), Abid

14' 0-1 Abid
19' 1-1 Pérez Córdova