Het gaat hard. Nadat onze nieuwe coach Bernd Storck op minder dan 48 uur de ploeg moest proberen klaarstomen voor de laatste wedstrijd in de Europa League, wacht nu alweer een moeilijke klip met de verplaatsing naar Gent. Nu ook het Europese avontuur ten einde is, krijgt de competitie alle aandacht en focus.

De ambitie, zo beklemtoonde onze coach bij zijn aanstelling, blijft de top vier halen en zo in de Champions' Play-off geraken. Met een voorlopige achterstand van 10 punten op nummer vier wordt dat een heus karwei. Maar onmogelijk is het niet. Eens de ontegensprekelijke kwaliteit in onze spelerskern er weer tenvolle uitkomt en de machine eenmaal op toeren raakt, kan de wereld er ook snel weer een stuk beter gaan uitzien. Met ook nog wedstrijden tegen Charleroi, Antwerp en Oostende voor de jaarwisseling, moeten we proberen om het verschil kleiner te maken. Te beginnen zondag. 

AA Gent kende een moeizame start, maar is de enige ploeg die zijn voorbije drie wedstrijden in de competitie heeft kunnen winnen. Na 10 speeldagen stond de ploeg van Hein Vanhaezebrouck nog op plaats 14, intussen is Gent zesde, met 5 punten meer dan wij. De stabiliteit lijkt gevonden, getuige ook hun aardige Europese campagne in de Conference League. Gent overwintert in de 'kleinste' bekercompetitie in Europa. 

Onze ploeg trainde zowel vrijdag als vandaag nog in de latere namiddag. De selectie bestaat uit dezelfde 23 spelers als afgelopen donderdag. Bryan Heynen en Daniel Muñoz zijn nog niet inzetbaar.