zo 12 dec 2021, 18:30
KAA Gent KAA Gent 1 - 0 KRC Genk KRC Genk

Weer een tegenslag voor onze nieuwe coach: gisteren meldden enkele spelers zich met coronasymptomen, en na een positieve test werden Lucumí, Cuesta en Arteaga meteen uit de groep gehaald. Improviseren achterin dus, en uit de bus kwam een driemansdefensie, met daarin een basisplaats voor Simen Juklerød, zijn eerste in de competitie.

Na een evenwichtige opening nam Gent geleidelijk de wedstrijd in handen. Maarten Vandevoordt redde goed in een een-tegen-een met Tissoudali, Juklerød moest op een gevaarlijke voorzet een quasi zeker intik-doelpunt voorkomen. Net voor het halfuur scoorde Gent alsnog, met een schot van buiten de rechthoek van De Sart: 1-0. We probeerden te reageren. Onuachu stond nipt buitenspel toen zijn volley werd afgeblokt, Bongonda kogelde op de vuisten van Bolat. In het laatste gedeelte van de eerste helft schoven we meer op. Juklerød pakte van ver uit met een geweldige bom, maar de vingertoppen van Bolat en de lat stonden een fantastische goal in de weg.

Het derde kwart van de wedstrijd verliep in balans, zonder echt doelgevaar. Vandevoordt maakte wel een centrale poging onschadelijk. Halfweg de tweede helft vond Ito met een voorzet het hoofd van Thorstvedt, maar weer bracht het doelhout redding. Meteen daarna mikte Bongonda ruim voorlangs. Goed een kwartier voor tijd kon Onuachu eens koppen, op een voorzet van de ingevallen Luca Oyen. De poging miste kracht. Onze ploeg bleef proberen en aandringen. Trésor en Ugbo kwamen erin en waren bijna gevaarlijk. De aflegger van Trésor bereikte Ugbo net niet. Gent kwam in de slotfase niet meer in de problemen en zo bleef het 1-0. 

Frustrerend, weer geen overwinning. Er zit maar een ding op: hard trainen de komende dagen, mentaliteit tonen en donderdag in eigen huis ons truitje nat maken tegen Charleroi. 

Opstelling

Vandevoordt, Sadick, McKenzie, Juklerød (74’ Preciado), Hrošovský, Eiting, Thorstvedt, Ito (85' Ugbo), Bongonda (85' Trésor), Paintsil (67’ Oyen), Onuachu

Doelpunten

29’ 1-0 De Sart