Nog drie wedstrijden tot de winterstop: Charleroi en Antwerp thuis, Oostende uit. Drie wedstrijden die mee zullen bepalen met welke verwachtingen we 2022 nog mogen instappen.

Het heeft weinig zin nu over een einddoel of ambitie te spreken. Een wedstrijd winnen: daarmee begint het allemaal. Onze coach Bernd Storck zag vooruitgang tegen Gent in vergelijking met de wedstrijd tegen Rapid, maar die was door omstandigheden nog vrij beperkt. Vijf ontbrekende titularissen vervang je niet zomaar. Spelers moesten op posities spelen die ze niet gewend zijn, maar er waren nu eenmaal geen alternatieven. In de toekomst zullen ze wel degelijk op hun beste positie spelen, verzekerde onze coach.

Bernd Storck:
We hebben goed getraind, en de sfeer is best goed. Ik heb met de spelers gesproken. Ja, ze worden een beetje uitgedaagd nu, ik heb nogal wat veranderingen doorgevoerd. Maar we hebben ook echt een andere organisatie en structuur nodig. Mijn staf en ik zullen alles doen om hen beter te maken, op elk vlak. Stap voor stap komen we er wel. We zijn op de goeie weg. We rekenen voor morgen ook op de steun van onze fans, zoals in die tweede helft tegen Rapid. We hebben hen nodig.


Telkens winst in laatste vier thuisduels met Carolo’s

Charleroi is momenteel vijfde met 32 punten. Dat zijn er tien meer dan wij. Nummer vier Antwerp komt overigens zondag naar Genk. De jongste vier thuiswedstrijden tegen Charleroi leverden telkens een overwinning op. Het zou ons allemaal enorm deugd doen om de drie punten opnieuw thuis te houden.

Selectie: terugkeer Heynen en Muñoz, ook Tuur Rommens is erbij

De drie spelers met een coronabesmetting - Lucumí, Cuesta en Arteaga zijn uiteraard nog afwezig. De coach hoopt hen begin volgende week te recupereren. Bryan Heynen en Daniel Muñoz trainden mee en keren terug in de selectie van 20 die vanavond de bus opstapte om op afzondering te gaan.