De laatste opdracht van het jaar brengt ons naar de kust. Vanaf 21.00 uur op tweede kerstdag proberen we met een uitoverwinning het toch historische jaar 2021 op een positieve noot af te sluiten. Straks kunnen we met een glimlach en met trots terugkijken op de vijfde bekeroverwinning en op die geweldige rush in de play-offs, die ons ei zo na nog de titel opleverde.

Er is intussen heel wat veranderd, maar we kunnen nog altijd iets maken van het huidige seizoen. Een overwinning bij KV Oostende zou daarbij zeer handig zijn: voor de spelers vooraleer ze van een weekje vakantie bij hun familie kunnen gaan genieten, voor onze coach Bernd Storck in zijn bouwproces dat straks tijdens de winterstage een versnelling hoger zal schakelen, en als opsteker voor iedereen in deze donkere dagen, om met vernieuwd optimisme te kijken naar alles wat na de jaarwisseling volgt.

De Kustboys zijn aan een eerder wisselvallige campagne bezig. Na een goeie start – 9 op 12, waaronder een 3-4 in onze Cegeka Arena – volgde een terugval, een korte heropleving en dan een reeks van vijf nederlagen op rij, zeven in negen wedstrijden ook. Hun laatste wedstrijd wonnen ze wel: 0-2 bij Beerschot. Makhtar Gueye maakte er zijn elfde competitiedoelpunt.
In eigen stadion verloren ze vijf van de tien matchen. Recent nog tegen Kortrijk (0-2), en die fameuze 1-7 tegen leider Union.

Een zege zou ons een keurige 7 op 9 geven in de laatste drie (lastige) wedstrijden van het kalenderjaar. Er is alvast goed getraind de afgelopen week.

Bernd Storck: 'We zijn op de goeie weg.'
We hebben eindelijk een volledige week gehad. Dinsdag heb ik de spelers vrij gegeven, woensdag hebben we looptesten georganiseerd. Die gegevens helpen ons om de situatie van elke speler in te schatten en daarop ook af te stemmen wat ze tijdens de onderbreking moeten doen, en straks ook op winterstage. Ik merk dat we vooruitgang boeken, op elk vlak. De spelers zijn mee in het verhaal, zijn geïnteresseerd in waarom we doen wat we doen, en ze begrijpen het ook. Nu zijn we nog niet helemaal klaar om te spelen zoals ik het liefst doe, maar we zijn op de goeie weg, geloof mij. Ik ga de ploeg weer op het gevraagde niveau brengen.

Selectie: Juklerød out, Lucumí en Arteaga terug

Kerstdag, maar vanmorgen is er uiteraard nog getraind, een dag voor de verplaatsing naar Oostende. Paul Onuachu (hamstrings) is er uiteraard niet bij. Simen Juklerød ondervindt opnieuw wat last aan de adductoren en is niet inzetbaar. Jhon Lucumí en Gerardo Arteaga zijn wel terug. Beiden zijn weer helemaal topfit na hun coronabesmetting. Bastien Toma keert ook terug in de selectie. Die bestaat uit 21 spelers. Zij nemen morgenvoormiddag de bus richting kust. De laatste fase van de voorbereiding vindt plaats in het afzonderingshotel in Oostkamp.