De eerste van 2022, in een leeg stadion helaas, en zonder publiek zal het zondagavond nog kouder aanvoelen dan het zo al zal zijn. Aan het eind van een geweldige week voor onze club, door die Gouden Schoen voor Paul Onuachu. Een trofee die een boost(er) kan zijn voor de ploeg. En die boost(er) kan dan weer een katalysator zijn voor onze inhaalrace. De foutenmarge is bijzonder klein geworden, weet en zegt iedereen in onze club. Maar het vertrouwen en het geloof is groot dat nog heel veel zoniet alles mogelijk blijft. 

Te gast in de Cegeka Arena: Beerschot, de nummer laatst. Stamnummer 13 bengelt afgezonderd onderaan, en de voorlaatste is al bijna uit het zicht verdwenen. Maar … een van hun (amper) twee overwinningen was tegen ons. Sinds het terug in de hoogste afdeling staat, won Beerschot zelfs elk van de drie wedstrijden tegen KRC Genk. Dat op zich al kan tellen als motivatie voor onze spelers.

Bernd Storck

We willen revanche, dat is duidelijk. Onze stage in Genk is prima verlopen. En we willen weer aanknopen bij onze laatste wedstrijd. Tegen Oostende hebben we al een heel ander Genk gezien. Het Genk dat men gewend is te zien en wat men ook verwacht. Dat het moeilijk wordt tegen Beerschot, weten we. Ze staan massaal achterin. We hebben dat ook in die heenwedstrijd gezien. We moeten deze wedstrijd winnen, dat is duidelijk.

En de spelers zijn ook heel gemotiveerd, zelfs al is het helaas zonder onze supporters.
Ook dan willen we voor de kijkers op tv een goeie wedstrijd spelen.

Selectie: te vroeg voor Onuachu, eerste schorsingsdag Thorstvedt

Gouden Schoen Paul Onuachu is op de terugweg na zijn hamstringblessure, maar de wedstrijd van zondag komt nog te vroeg. Kristian Thorstvedt zit zijn eerste van twee schorsingsdagen uit. Simen Juklerød traint nog individueel en bouwt zo weer op. Nieuwkomer Aziz Ouattara heeft zich na zijn quarantaine nu ook bij de groep gevoegd en traint volop mee. Derde doelman Vic Chambaere is een tijd out met een stressfractuur in de rug. Mike Penders (16) neemt zijn plaats in. Op de Afrika Cup was Joseph Paintsil gisteravond invaller voor Ghana, tegen Gabon. Ghana slikte kort voor tijd de gelijkmaker en deed zo een slechte zaak (1-1).
Kapitein Bryan Heynen speelt zijn 200ste officiële wedstrijd.