zo 16 jan 2022, 21:00
KRC Genk KRC Genk 4 - 1 Beerschot Beerschot

We zijn het jaar uitstekend begonnen. Het was in elk geval een prima week, met eerst 'Gouden Paul' en nu een vlotte thuisoverwinning tegen hekkensluiter Beerschot. De 7 op 9 van voor de jaarwisseling wordt zo dus een heel keurige 10 op 12. We zijn op de goeie weg.

Het is weer wennen, zo in een leeg stadion. We hadden 2022 natuurlijk veel liever geopend in een dampende Cegeka Arena. Bij hun huldigingen voor de aftrap verdienden Gouden Paul Onuachu en jubilaris Bryan Heynen – 200ste wedstrijd – ook een staande ovatie van volle tribunes. Zonder ons publiek duurde het een kwartiertje om op dreef te komen. Toen kopte Iké Ugbo eerst tegenvoets net naast en nadien over. Dan deed Patrik Hrošovský beter, op een geborstelde bal van Junya Ito: ook tegenvoets, doelman Biebauw van Beerschot stond erbij en keer ernaar, 1-0. Vijfde competitietreffer al voor onze Slovaakse middenvelder, nu al zijn beste ooit in een competitieseizoen. Junya begon het nieuwe jaar zoals hij het oude eindigde: flitsend én … scorend. Aan het eind van een zoveelste goeie aanval over rechts verlengde hij een strakke voorzet van Daniel Muñoz netjes in doel: 2-0 na goed een halfuur. Ook voor Ito goal nummer vijf in de competitie. Na een mooie combinatie tikte Carel Eiting door voor Théo Bongonda, wiens schot met rechts maar net naast ging. Ugbo kreeg nog een prima kans, oog in oog met Biebauw, maar zijn stifter nam onvoldoende hoogte.

Het eerste grote gevaar na rust kwam er na een actie van Bongonda die breed legde voor Ito, maar die zag zijn pegel nog via een Beerschotbeen tegen de lat spatten. Dat het even na het uur geen 3-0 werd, na een soort scrimmage waarbij meerdere pogingen raak hadden kunnen zijn, was een klein mirakel. En niet veel later was ons derde doelpunt weer dichtbij. Hrošovský zag z'n tweede van de avond nog gekeerd. Doelman Biebauw waande zich bij vlagen in een schiettent. Ook op een uithaal van de ingevallen Miké Trésor moest hij attent zijn. De 3-0 bleef uit, en dan was het maar net goed dat Maarten Vandevoordt prima in de weg lag toen Avenatti plots vrije baan kreeg. Meteen daarna kreeg een dreigende Ito een tik en de bal ging op de stip. Bongonda legde goed weg, 3-0. Théo zit aan zeven stuks. Match definitief beslist. Ugbo zocht nog altijd naar zijn doelpuntje, maar dat kwam er niet meer. Noubissi scoorde in het slot wel nog tegen. Jammer, de nul houden voor een tweede keer op rij was nog een bonusje geweest. Het slot was voor debutant András Németh. Koud in het veld kreeg de Hongaarse Belg de bal in de box toegespeeld, hij nam 'm knap mee en legde 'm koel weg: 4-1. Orgelpunt van een geslaagde avond!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz (88' Preciado), Sadick, Lucumí, Arteaga, Heynen, Eiting (72' Trésor), Hrošovský, Ito (82' Cuesta), Ugbo (88' Németh), Bongonda (82' Oyen)

Doelpunten

20’  1-0   Hrošovský  (assist: Ito)
32’  2-0   Ito  (assist: Muñoz)
79'  3-0   Bongonda  (pen)
88'  3-1   Noubissi
91'  4-1   Németh