Maandagavond, half acht, Truiense grond. Onze beloften wisten wat hen te doen stond: winnen op het veld van de rivaal. Er is maar één club in Limburg, niet waar? De jonge kanaries waren dan ook geen partij voor de competitieleider, het werd 0-2.

Het eerste kwartier ging gelijk op, al was de eerste doelkans meteen voor ons. Rommens wist zijn schot te kadreren, de STVV-goalie pareerde. Dat kon diezelfde doelman niet wanneer Bilal El Khannous enkele minuten later achter de bal ging staan en het leer van op de rand van de zestien tegen de netten poeierde. Wat een doelpunt! Op het halfuur kreeg Matisse Didden de kans om de voorsprong te verdubbelen, zijn poging werd nog net van de lijn gekeerd. Het afgeweken schot van Geusens eindigde dan weer een metertje naast het doel. Doelman Penders aan de overkant bleef erg lang werkloos maar pakte in de 40e minuut toch uit met een knappe redding. Kelvin kreeg op slag van rust nog een uitgelezen kans na een prachtige aanval van ons team, de Tanzaniaan stiftte nipt over.

In de tweede periode was ons team dominant, al bleef het lang wachten op een eerste doelkans. Omstreeks de 70e minuut kwam die er dan toch. Diawara liep zich goed vrij en kwam alleen voor de Truiense doelman, hij liet na de kans af te ronden. De kanaries probeerden hier en daar tegen te prikken op de counter maar slaagden er niet in om doelman Penders aan het werk te zetten. Dan maar zelf de netten doen trillen aan de overkant, zo dacht invaller Arne Cuypers. Hij passeerde zijn tegenstander met een knappe individuele actie en rondde piekfijn af: 0-2 met nog een tiental minuutjes op de klok. Onze beloften kwamen zelfs nog dicht bij een derde doelpunt maar Kelvin wist het hoofd niet koel te houden.

Alweer een overwinning voor de U21, we blijven zo ook leider met 25 op 27. Forza Racing!

Penders, Van Genechten, Didden, Beerten, Rommens, Swerts, John (88' Boujemaoui), Geusens (81' Michiels), Diawara, El Khannous, Abid (70' Cuypers)

18' 0-1 El Khannous
81' 0-2 Cuypers