Een wedstrijd in Antwerpen, dat is nooit een eenvoudige opdracht. De beloften van Antwerp werken hun thuiswedstrijden af in de knappe accommodatie van amateurclub KFC Nijlen. Bij de thuisploeg stonden twee bekende gezichten in het basisteam: Nill de Pauw en ex-Genkie Pierre Dwomoh. Bij onze ploeg kwam Sofyane Et Taibi in actie na langdurige blessureleed. Ook Kamiel van de Perre en doelman Tobe Leysen startten.

De wedstrijd werd helaas gespeeld zonder supporters, maar dat belette de thuisploeg niet om furieus van start te gaan. Al na zes minuten kreeg de thuisploeg een (discutabele) strafschop. Tobe Leysen hield zijn netten schoon na een dubbele poging van Nill de Pauw. Na twintig minuten was het toch raak voor The Great Old: 1-0 na een doelpunt van Malik. Tijd voor onze jonkies om een versnelling hoger te schakelen. Eerst bediende Yentl Van Genechten vanop rechts Kelvin John. Met een schuiver bracht de Tanzaniaan KRC Genk op gelijke hoogte. Zeven minuten later kwamen we op voorsprong. Tuur Rommens bediende Kelvin John die zijn tweede van de avond maakte. 1-2, een verdiende ruststand.

Na de rust kwam de thuisploeg opnieuw gretig uit de kleedkamer, zonder echt gevaarlijk te worden. Onze ploeg ging gaandeweg dominanter voetballen. Een kwartier voor tijd besliste Kelvin John met zijn derde doelpunt de wedstrijd na een assist van Adnane Abid. Diezelfde Abid trapte even later na een knappe individuele actie tegen de paal. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd pikte ook Jay-Dee Geusens zijn doelpuntje mee: 1-4!

Wéér een zege, dus. Samen met Anderlecht staan we aan de leiding van het klassement na elf wedstrijden. Tien overwinningen, één gelijkspel: bijzonder knap! Volgende week maandag volgt een derde verplaatsing op een rij: op bezoek bij Cercle Brugge.

18’  1-0   Malik
22'  1-1   John
29’  1-2   John
70’  1-3   John
92'  1-4   Geusens