Gerardo Arteaga is helemaal terug bij El Tri. Nadat hij in de voorbije twee interlands al invalbeurten kreeg van bondscoach Grarado 'Tata' Martino, mocht hij tegen Panama starten en de 90 minuten vol maken. Mexico versloeg de directe concurrent voor een rechtstreeks WK-ticket met 1-0, na een late penaltygoal. De ploeg overtuigde niet, Arteaga was bij de beteren. Voor 'Gera' was het de eerste basisplaats sinds een oefeninterland in juni. Omdat hij daarna om persoonlijke redenen verzaakte aan de Olympische Spelen sloeg Tata Martino hem tijdelijk in de ban. Hij werd in het najaar telkens geweerd uit de selecties, maar is nu dus helemaal terug. De voorbije drie interlands waren zijn eerste in de WK-kwalificatie. Arteaga telt nu 20 selecties en 13 caps voor Mexico, 7 daarvan als starter. 

Mexico vergroot het verschil met Panama nu tot 4 punten en heeft als nummer 3 dus wat extra marge richting vierde plaats en barrageduel. 

Nog in de CONCACAF-kwalificatie won de VS met 3-0 van Honduras. Mark McKenzie kwam opnieuw niet van de bank. Canada blijft leider na een 0-2 bij El Salvador.