zo 06 feb 2022, 21:00
KRC Genk KRC Genk 2 - 0 Zulte Waregem Zulte Waregem

Een kletsnatte zondag, en een avond waarbij onweer voortdurend dichtbij was, en dus een matige bezetting bij de terugkeer van ons publiek in de Cegeka Arena: in dat decor kregen we Zulte Waregem over de vloer. Coach Bernd Storck stuurde liefst zeven andere starters het veld op in vergelijking met de wedstrijd bij Union: Cuesta, Lucumí, Juklerød, Thorstvedt, Paintsil, Onuachu én Oyen. Dat de drie Colombianen nog samen aan de aftrap stonden was zelfs al geleden van begin oktober, in Eupen.

De wedstrijd speelde zich voor rust alleen maar af op de helft van Essevee. Balbezit, momenten van verhoogde druk van onze ploeg, en de bezoekers diep ingezakt. Een scherpe voorzet van Paintsil, een tikje tussendoor van Thorstvedt, dat waren de eerste momenten van dreiging. In minuut 13 scoorde Paul Onuachu, maar ref Vergoote had (als enige in het stadion allicht) vooraf een duwfout van onze goalgetter gezien. Een minuut later trapte Hrošovský in een tijd laag, maar te centraal. Aan het eind van het tweede kwartier had Onuachu pech: knappe kopbal op hoekschop, binnenkant paal. En meteen daarop nam hij aan, draaide weg en trapte net voorbije de verste paal. Op links zette Juklerød zich geregeld goed door. Een van zijn voorzetten werd op een haar gemist. Tien minuten voor rust kwamen we dan toch oververdiend op voorsprong. Oyen haalde de achterlijn en legde terug, en Omar Govea versloeg zijn eigen doelman in de korte hoek. Thorstvedt trapte nog over, maar het bleef bij 1-0 halfweg, na een helft eenrichtingsverkeer.

Kort na de hervatting zette Thorstvedt opnieuw aan en zorgde zo meteen voor een dubbele voorsprong. Knappe uithaal laag in de hoek. Kristian en Essevee als tegenstander: dat gaat goed samen. Zijn derde doelpunt al tegen die ploeg. Zo stond het dus snel 2-0, ideaal om zo de tweede helft te openen. Makkelijk, hoe we deze wedstrijd domineerden. Het was niet onbegrijpelijk dat het vanaf dan wat gezapiger werd. Zulte Waregem deed een klein beetje beter mee, weliswaar zonder dat er alarmbellen afgingen. Aan de overkant bood Onuachu de net ingevallen Ito een kans aan, maar onze Japanner aarzelde net iets te lang. Maarten Vandevoordt onderscheidde zich nog op doelpogingen van Seck en Gano, en hield zo zijn netten schoon.

De achtervolging is ingezet. Woensdagavond naar Leuven, waar we weer wat dichterbij kunnen komen.

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Juklerød, Heynen, Hrošovský, Thorstvedt, Paintsil (66’ Ito), Onuachu (75’ Bongonda), Oyen (75’ Ouattara)

36’ 1-0 own-goal Govea
47’ 2-0 Thorstvedt (assist: Onuachu)