Het seizoen van de beloften is nu al indrukwekkend. In de beloftencompetitie blaast KRC Genk het gros van de concurrenten weg – 1 gelijkspel en voorts allemaal zeges – en ook Europees hebben ze als U19 hun vier wedstrijden gewonnen. Met Chelsea krijgen ze nu een van de traditionele topfavorieten in de UEFA Youth League op bezoek. De Londenaars zijn samen met FC Barcelona recordhouder met twee eindzeges. Wat kunnen onze jonkies, in één wedstrijd, voor eigen publiek?

“Ik zie mogelijkheden”, zei coach Hans Somers al. Bij Chelsea zit uiteraard veel talent, maar de technische staf gelooft dat onze groep iets kan doen. KRC Genk zal in elk geval uitgaan van eigen kracht. Tenslotte hebben we niks te verliezen.

Jammer is wel dat Hans Somers niet met z’n sterkste elftal zal kunnen uitpakken. Luca Oyen maakte al enkele keren het verschil bij de beloften, maar omdat hij ook al drie keer in actie kwam met de A-ploeg in de UEFA Europa League is hij niet meer speelgerechtigd. Voorts is András Németh nog een sterkhouder onbeschikbaar. András herstelt nog van een enkelblessure.

Chelsea uitschakelen zou een enorme stunt zijn en alweer een grote stap vooruit voor onze U19. Maar hoe het ook afloopt op het B-veld van de Cegeka Arena, de wedstrijd zal altijd weer extra ervaring opleveren die onze beloften meenemen in hun ontwikkeling.

Deze wedstrijd zal morgen live te zien zijn op onze website en op Pickx+ Sports 1 (Proximus TV). Er zijn geen tickets meer beschikbaar.