Na de thuiswinst tegen Zulte Waregem trekken we naar Leuven, voor onze eerste inhaalwedstrijd. Ook volgende woensdag is er nog een midweekmatch, tegen KV Mechelen.

De ploeg van Marc Brys is momenteel twaalfde, maar heeft net als wij twee wedstrijden te goed. Ook OHL mag nog tegen KV Mechelen. Nu ja, ‘mag’. Eerder ‘moet’. Want ze krijgen dus geen 5-0 forfaitzege toegekend voor de no show van Malinwa, door covidgevallen. De Leuvenaars pakten 10 punten in hun voorbije vijf wedstrijden. De laatste keer dat ze in hun eigen King Power Stadium aan ‘Den Dreef’ speelden was midden december, en toen klopten ze Standard met 2-1. Nog in december verloren ze thuis wel van Club Brugge, van AA Gent, en eerder in het seizoen van Seraing en Eupen. Onze laatste uitwedstrijd was die in Oostende, op tweede kerstdag. Klinkende zege toen aan zee (0-4).

Het zit intussen echt wel goed in de groep. De sfeer is prima en het vertrouwen groot dat we nog een straffe inhaalrace in ons hebben. Onze coach waakt er intussen over dat iedereen mentaal en fysiek ‘aan boord’ blijft.  

Bernd Storck

We gaan toch weer een aantal wijzigingen doorvoeren. Sommige spelers weten nu al dat ze morgen misschien niet maar zondag tegen Standard wel zullen spelen. Ik heb dit met de groep besproken. Iedereen toont op training klaar te zijn om te spelen en ik wil elke speler ook echt het gevoel geven dat hij belangrijk is. Tegen Leuven kiezen we ook weer voor enkele andere profielen. Makkelijk wordt het daar zeker niet. Ze schakelen razendsnel om en hebben met Mercier een klassespeler in huis die op elk moment iets beslissend kan doen.

Selectie: Muñoz geschorst, Preciado en McKenzie terug

Daniel Muñoz pakte tegen Essevee zijn vijfde gele kaart en zit een schorsingsdag uit. Zijn logische vervanger is Angelo Preciado, die terugkeert in de selectie. Er voor het eerst bij: belofte Yentl Van Genechten (21), ook een offensieve rechtsachter. Ook Mark McKenzie maakt deel uit van de groep van 20. Aziz Ouattara en de herstellende András Németh ontbreken. Jay-Dee Geusens speelt morgen met de U19 in de UEFA Youth League tegen Chelsea. Doelman Brent Stevens zal in die wedstrijd tussen de palen staan. Daardoor komt Zenzo De Boeck bij de A-kern voor de match in Leuven.