Het wordt een pittig potje, zondagmiddag in de Cegeka Arena. Dat is wel vaker zo, als Standard op bezoek is in Genk. Maar in de gegeven omstandigheden, met beide ploegen in een situatie die niet bij hun status hoort, misschien nog wel meer.

Over de ‘behandeling’ van de refs hebben allebei de clubs wel redenen tot klagen. Standard zag zich recent tegen Cercle een zekere zege door de neus geboord, nadat de winnende treffer nog werd afgekeurd voor (héél erg nipt) buitenspel, wat naderhand een foutieve beslissing bleek. En wat wij in Leuven hebben meegemaakt, mocht er uiteraard ook wezen.

De beslissing van onze kant om zondag rond de wedstrijd van Standard een persstop te houden, was ondermeer daar door ingegeven.

Bernd Storck

Wij missen ook respect van de wedstrijdleiding. Je mag tegenwoordig niks meer zeggen, zelfs niet op een rustige beleefde manier. En ik vind dat onze spelers beter beschermd moeten worden. Op Paul Onuachu worden week na week veel overtredingen gemaakt, soms zelfs zonder dat er voor gefloten wordt, laat staan dat er na een herhaling kaarten volgen.

Standard is voorlopig pas 14de, maar het heeft (net als wij) nog een wedstrijd te goed.
Het pakt dit seizoen meer punten in uitwedstrijden dan op Sclessin. Gelijk op Club Brugge en Anderlecht, winst bij Antwerp. We zijn gewaarschuwd. 

Bernd Storck

Ze hebben snelheid en kunnen razendsnel omschakelen. Ze kunnen zeker gevaarlijk zijn. Maar wij moeten deze wedstrijd absoluut winnen. Alle thuismatchen die ons nog resten trouwens. Wat we in Leuven verloren, moeten we onmiddellijk terugnemen. Ook naar onze supporters toe. En het geloof is er. Tenslotte was de prestatie met tien man woensdag echt nog wel goed. En we hadden zelfs kunnen winnen. Het zit zeker nog altijd goed in de groep.

Selectie: Muñoz en Aziz terug, Heynen geschorst
Bryan Heynen zit z’n (ene) schorsingsdag uit na zijn rode kaart in Leuven. Aziz Ouattara komt terug in de selectie, net als Daniel Muñoz, terug na gele schorsing. András Németh is hersteld en komt net als Jay Dee Geusens weer bij de wedstrijdkern. Door de rotatie van onze coach is er deze keer geen plaats voor Mujaid Sadick en Simen Juklerød