De twee thuiswedstrijden die we moesten winnen om uitzicht te behouden op een succesvolle eindsprint hebben we gewonnen. Het zijn er nu vier op een rij, de overwinningen in onze Cegeka Arena. Twee keer 4-1, twee keer 2-0. De manier waarop we na Standard ook Mechelen opzij hebben gezet, geeft weer extra vertrouwen.

Bovendien is onze coach erin geslaagd een rotatiesysteem in te voeren dat werkt en waar de spelers zich kunnen in vinden. Vijf, zes wissels: de kwaliteit lijdt er niet onder, de teamprestatie evenmin.

 

Bernd Storck


Als er iemand een probleem van zou maken, dan kan het ook niet functioneren. We hebben veel wedstrijden op korte tijd gehad en de verschillen onderling in kwaliteit zijn miniem of onbestaande. Zo heb ik iedereen betrokken en fris kunnen houden. Hoe we het de komende weken gaan doen, zien we dan wel. Nu is de focus op Anderlecht. De besten voor die wedstrijd zullen op het terrein staan. We hebben een mooie kans om ons helemaal in de race te gooien. Daar gaan we voor. Anderlecht is sterk, wil altijd in het offensief, maar geeft zo ook thuis toch kansen aan de tegenstander. Die moeten wij zien te benutten.

We zitten nu in een groepje van vier ploegen, net onder de top vier. Anderlecht telt momenteel als vierde zeven punten meer dan wij. Dat kunnen er vier worden, en dan kan het in de resterende zes wedstrijden nog heel spannend worden in de strijd voor de plaatsen in Champions’ of Europe play-offs. 

Selectie

Iedereen fit! Onze coach kon de voorbije dagen op het oefenveld rekenen op een volledige selectie. Keuze genoeg dus om zondagavond vanaf 18.30 uur vol voor de drie punten te gaan. Daniel Muñoz en Carlos Cuesta voegen zich weer bij de wedstrijdkern.
In de voorbije wedstrijden vierden Théo Bongonda en Paul Onuachu hun jubileum van 100 wedstrijden voor onze club. Kristian Thorstvedt zit intussen aan 75 wedstrijden als Genkie. Onze stoere Noor staat op scherp: hij telt vier gele kaarten. Bij een vijfde wacht hem een wedstrijd schorsing.