zo 20 feb 2022, 18:30
Anderlecht Anderlecht 2 - 0 KRC Genk KRC Genk

Het Lotto Park, waar we vorig seizoen zo’n mooie momenten hebben beleefd: in de halve finale van de beker, daarna in de Champions’ Play-offs. Onze coach had op deze gure zondagavond – weliswaar zonder regen bij de aftrap – opnieuw voor zijn ‘andere’ verdediging gekozen, het kwartet van tegen Standard.

Het eerste kwart van de wedstrijd verliep evenwichtig, met wat meer balbezit voor ons, maar zonder echte dreiging voor een van beide doelmannen. Er was wel een bescheiden poging geweest van Bongonda, die bij een ontsnapping ook enkel door geel kon afgestopt worden door Ashimeru. Cuesta was ook bestraft voor wat duw- en trekwerk. In minuut 25 ging Ito ervandoor, Onuachu kon net niet bij z’n voorzet. Enkele minuten later mikte Hrošovský over, en daarna Bongonda laag in de korte hoek, maar die poging miste venijn. Aan de overkant kwam Kouamé plots alleen voor Vandevoordt, Maarten weerde nog af, Muñoz schampte de bal met het hoofd en Ashimeru legde in doel: 1-0. Vijf minuten later reageerde Verschaeren het scherpst op een teruggelegde kopbal en stond het plots 2-0. Zuur om zo de rust in te moeten gaan, ook al ontsnapten we nog aan erger, dankzij de paal.

We begonnen aan deel 2 met Lucumí in de plaats van McKenzie. Onze eerste minuten waren goed: druk naar voren, acties op de flanken, maar de voorzet miste telkens precisie. We probeerden ook door het centrum. Hrošovský maakte zich los na een combinatie, maar de bal zoefde net naast. Een bom van Bongonda volgde er kort op, het scheelde niks. Thorstvedt zwiepte voor doel, Onuachu kopte, voorbij de verste paal. We bleven best aardig combineren, openingen vinden ook, maar onze voorzetten waren te laag, waaiden te ver, of gingen net aan een ploegmaat voorbij. Preciado en Oyen kwamen in, Hrošovský trapte een uitvallende bal na corner vanuit de tweede lijn over. Thorstvedt scoorde zelfs, maar het doelpunt werd afgekeurd door een overtreding van Onuachu op de Anderlecht-doelman. Neen, het was niet onze avond. Na een VAR-interventie kreeg Arteaga zijn tweede gele kaart. Alle hoop de kop ingedrukt, minder dan tien minuten voor tijd. Het bleef 2-0. We keren helaas zonder punten terug naar Genk.

Vandevoordt, Muñoz (77’ Trésor), McKenzie (46’ Lucumí), Cuesta, Arteaga, Heynen, Hrošovský, Thorstvedt, Ito (68’ Preciado), Onuachu, Bongonda (68’ Oyen)

36’ 1-0 Ashimeru
41’ 2-0 Verschaeren