Gewezen topvoetballer Luc Nilis (54) wordt spitsentrainer bij de Talent Academy van KRC Genk. Hij start al meteen vanaf komende maandag.

Zo komt een van de allerbeste Limburgse voetballers ooit een beetje terug thuis. Luc kwam als jong talent in het eerste elftal van Winterslag en de Zonhovenaar werd nadien een zeer geliefde vedette bij Anderlecht en een echte legende bij PSV. In Eindhoven was hij ook al als spitsentrainer aan de slag.

Luc Nilis, spitsentrainer Talent Academy

Genk is een topclub met een gewéldige jeugdacademie. Ik kijk ernaar uit om met die aanvallende talenten aan de slag te gaan, met hen aan details te werken en hen zo naar een hoger niveau te brengen.

Dimitri de Condé, head of football

Met Luc Nilis halen we een echt Limburgs voetbalicoon naar onze club. In het verleden hadden we al enkele gesprekken, en ik ben blij dat we nu gaan samenwerken. Ik heb zelf nooit iemand gezien met een betere traptechniek dan Luc.

Roland Breugelmans, directeur opleidingen

Onze academie is supertrots om Luc Nilis, één van onze Belgische voetbalcoryfeeën, als spitsentrainer aan te stellen. Luc gaat zich voornamelijk toeleggen op het begeleiden van de aanvallers van de oudste leeftijdscategorieën. Zijn aanwerving betekent een absolute meerwaarde voor onze jeugdopleiding.

Naast zijn nieuwe rol als spitsentrainer blijft Luc Nilis ook actief als hoofdtrainer van Belisia Bilzen.