Onze U21 zijn goed op weg naar de titel in de beloftencompetitie, maar misschien pakken ze wel de dubbel! In een beklijvende halve finale tegen Club Brugge haalde een jonge Genkse ploeg - zonder een aantal sterkhouders - het met 2-1. 

Voor de tweede keer binnen de vijf dagen was er aardig wat volk op de been voor onze beloften. Ze zagen een evenwichtige eerste helft met een stevige opening van een hoog storend Club Brugge, maar geleidelijk kwamen onze U21 toch onder de druk uit. Doelman Penders kwam wel een keer goed weg, aan de overkant kreeg Mika Godts een zetje van doelman Shinton, na een uitstekende verticale pass van Jay-Dee Geusens. Kort voor rust het beste moment voor de jonge Genkies in de eerste helft, maar Kamiel Van de Perre trapte de aflegger van Adnane Abid over.

Het vierde kwartier was helemaal van ons.? Arne Cuypers en Adnane Abid waren er al dichtbij, maar toen die laatste heerlijk meegaf voor Kelvin John was het zover. De Tanzaniaan dook alleen in de box en schoot loepzuiver langs Shinton in de hoek: 1-0! De Brugse doelman werd wat later geklopt door een lob van Kamiel Van de Perre, maar de bal werd nog net voor de lijn spectaculair uit het doel gehaald. In plaats van 2-0 stond het even later 1-1, na een pegel van Aelterman tegen de lat, waarna hij zelf de rebound voorbij Mike Penders kopte. De slotfase was spannend. Cuypers knalde op de vuisten van Shinton en testte ook diens vingertoppen met een harde krul. In minuut 84 viel een afgeslagen voorzet voor de voet van de ingevallen Thomas Claes en die joeg de bal met een volley heerlijk hoog tegen de touwen: 2-1! En dat bleek genoeg voor de finale. Heel knap alweer van de piepjonge ploeg, waarbij intussen John, Abid en de geblesseerde Geusens gewisseld waren en enkele anderen zoals kapitein Tuur Rommens gespaard werden. Eind april spelen onze jonkies de finale tegen Anderlecht.

Opstelling

Penders, Martens, Didden, Al Mazyani, De Grand, Van de Perre, Geusens (71’ Claes), Abid
(63’ El Khannouss), Cuypers, John (63’ Boujemaoui), Godts.

Doelpunten

59’  1-0   John
72’  1-1  Aelterman
84’  2-1  Claes