Bijna 1000 supporters maakten van de eerste open training in meer dan twee jaar gebruik om onze spelers nog eens extra aan te moedigen daags voor de derby tegen STVV. Onze spelers namen na afloop ruim de tijd voor handtekeningen en foto’s met de fans. KRC Genk is klaar: zoveel is zeker!

Zondagnamiddag is het dus zover: de Limburgse derby in ons stadion. De wedstrijd van het jaar voor onze supporters, de wedstrijd die het meest leeft bij iedereen in de club. De sportieve inzet is vaak verschillend, als we het grotere kader bekijken. Maar in die 90 minuten van de derby gaat het om winnen op zich. Dit soort duels staat op zichzelf.

Uiteraard zijn de belangen anders. Wij willen play-off 2 zo snel mogelijk veiligstellen, en ervoor zorgen dat het verschil met nummer vijf zo klein mogelijk is als we in april aan die mini-competitie beginnen. Enkel zo houden we een reëel uitzicht op dat ene extra Europese ticket. STVV heeft wiskundig ook nog kansen op een plaats in de top 8, maar kan toch vooral zonder druk naar Genk komen. De operatie redding werd een tijd geleden met succes ingezet en de Kanaries hebben er nu zelfs een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag opzitten. Met die 11 op 15 zijn ze in rustige wateren terechtgekomen.

De jongste vier versies van de derby hebben wij telkens gewonnen. Twee keer op Stayen, twee keer in eigen stadion, eentje daarvan voor de beker. Beide duels moesten we het zonder onze supporters doen. Zondagmiddag zullen ze er wél weer zijn, in grote getale. Het ziet er zelfs naar uit dat we naar de beste bezetting van ons stadion gaan van dit seizoen, en wellicht in twee jaar, toen Club Brugge begin maart 2020 op bezoek kwam, kort voor corona de competitie (en een groot deel van ons dagelijks leven) stilllegde.

Onze coach kijkt er ook naar uit. Hij kent de geplogenheden en gevoeligheden van een derby. Logisch, als je meermaals de burenstrijd tussen rivalen als Dortmund en Schalke op het veld hebt beleefd.

Bernd Storck
Ik weet hoe dit soort wedstrijden leeft bij supporters. Een hele week gaat het enkel over de derby. Wij gaan er alles aan doen om te winnen. We hebben aan onze thuisreputatie gewerkt, en we gaan er met de steun van onze fans vol tegenaan. Heel mooi dat ze er vanmiddag konden bij zijn voor onze laatste training. We willen hen morgen iets teruggeven met een knalprestatie.Selectie

Onze coach heeft 22 spelers geselecteerd. Mark McKenzie en Simen Juklerød zijn ziek en ontbreken. Luca Oyen keert terug. Onze spelers gaan vanavond op afzondering in een Genks hotel.