zo 13 mrt 2022, 16:00
KRC Genk KRC Genk 0 - 1 STVV STVV

Onze start was best oké. Snelle omschakeling via Onuachu en Ito, ruimte voor Hrošovský maar diens schot werd nog afgeblokt. Een bal voorlangs van Bongonda, een scherpe voorzet van Arteaga waar doelman Schmidt tussenzat, maar dat was het zowat. STVV verdedigde laag en pittig, maar probeerde er via zijn snelle Japanners ook uit te komen. Dat lukte op het halfuur, en Hayashi scoorde in de draai. Enkele minuten later wees ref Dierick naar de stip na een zuivere ingreep van Muñoz, gelukkig werd hij door de VAR gesommeerd naar het scherm en corrigeerde hij zijn eerdere beslissing. Een aardige actie nog van Bongonda en Arteaga, maar de aan de 0-1 veranderde voor rust niks meer.

Dubbele wissel halfweg, maar het resulteerde enkel in steriele druk. Midden de tweede helft kopte Onuachu hard op een hoekschop van Ito, over. Meteen daarna voerde onze coach nog zijn drie resterende wissels door. Oyen zorgde al snel voor een gevaarlijke voorzet, Sadick kon er voorbij de tweede paal net niet bij. Meteen daarna krulde Paintsil voor doel, nu was Onuachu er net niet bij. Aan de overkant moest Vandevoordt plat op een schot van Konate. Thorstvedt pakte nog uit met een plaatsbal, maar de doelman van STVV ging goed plat. In het slot slaagde onze ploeg er niet meer in gevaarlijk te zijn. STVV wint deze Limburgse derby.

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz (67' Preciado), Cuesta, Lucumí (45' Sadick), Arteaga, Heynen, Hrošovský (67' Paintsil), Trésor (45’ Thorstvedt), Ito, Onuachu, Bongonda (67' Oyen)

Doelpunten

29’ 0-1 Hayashi