Topsport. Het is telkens weer doorgaan. Wie struikelt, moet toch ook weer rechtkrabbelen. De derbynederlaag was een klap, uiteraard. Op drie wedstrijden van het einde zijn we daardoor nog een eind van huis. De top 8 is nog geen zekerheid.

En dan wacht zondagmiddag een trip naar Club Brugge, nummer twee in de stand. Vijf zeges op rij, aan hun beste reeks van het seizoen bezig. Thuis enkel verloren tegen AA Gent, twee keer op korte tijd weliswaar, want ook in de beker onderuit op eigen veld. Ons laatste bezoek was er in juli, voor de Supercup. Eerder wonnen we in de play-offs, maar toen was Club al zeker van de titel.

Uit hebben we in 2022 nog geen wedstrijd kunnen winnen. Vaak net niet, op Anderlecht echt niet., op Cercle nog een punt meegegraaid. Maar net wanneer iedereen verwacht dat we zonder veel kans op succes naar datzelfde Jan Breydel trekken, is er toch het geloof dat we met iets kunnen thuiskomen. Dat geloof is ook gebaseerd op de vorige ervaringen met Club: vaak wedstrijden waarin we het goed doen, kansen krijgen, close calls ook. Mentaliteit gekoppeld aan efficiëntie zulllen eens te meer noodzakelijk zijn.

 

Bernd Storck
We hebben echt een goeie trainingsweek achter de rug. Op training doen ze ook allemaal wat ze moeten doen, op elk vlak, alleen komt het er in een wedstrijd niet uit. Zondag, tegen een ploeg die zelf ook vooruit wil voetballen, moet het gebeuren. We willen ons lot voor de top 8 in eigen hand houden. De spelers moeten niet voor mij spelen, ik ben niet belangrijk. Ze moeten het voor zichzelf doen, en voor de club, voor de supporters.

Selectie: zieke Onuachu ontbreekt

Geen Paul Onuachu in de selectie. Onze topschutter voelde zich woensdag al wat ziekjes en trainde de voorbije dagen niet. Simen Juklerød is wel genezen maar nog niet inzetbaar. Wel bij de 22: belofte Bilal El Khannouss. De ploeg heeft vanmiddag nog getraind en is aansluitend op afzondering naar Brugge vertrokken. Aftrap morgen om 13.30 uur