zo 20 mrt 2022, 13:30
Club Brugge Club Brugge 3 - 1 KRC Genk KRC Genk

Onze coach koos voor een andere aanpak: drie centrale verdedigers en snelheid voorin. Zonder de zieke Onuachu was het daar aan Ito en Paintsil. Aziz Ouattara stond voor het eerst in de basis. We hadden een plan, maar dat moest al snel herzien worden. Na een kort genomen hoekschop verlengde Vanaken ietwat gelukkig een voorzet-schot van Rits en het stond al 1-0, na amper drie minuten. We probeerden te reageren, schoven op en dan trok Club zich ook diep terug, beducht voor onze snelheid voorin. Arteaga nam een voorzet vol op de slof, Thorstvedt kon net niet bij een voorzet van Ito. Bijna profiteerden we daar van enkele aarzelingen bij de thuisploeg. We hadden de bal, we zochten naar openingen. Tegen het halfuur een goeie uithaal van Thorstvedt, net over. Zeven minuten voor rust soleerde Ito breed tot hij een gaatje vond om te schieten, en zijn laag gekruist schot verdween net naast de paal in doel: 1-1!

We gingen met een goed gevoel de rust in, maar kwamen er niet best uit. Brugge drong aan en scoorde opnieuw vroeg, een voorzet van rechts en een kopbal van De Ketelaere. Meteen een reactie: Preciado mooi tussendoor vrijgespeeld, maar zijn voorzet vond geen bestemmeling. Even later Paintsil in de box, half afgeblokt, poging net voorlangs. Een voorzet van een voortdurend dreigende Ito vond Paintsil net niet. Bij een omschakeling haalde Sadick Rits neer, randje 16. Was hij de laatste man? Dat leek van niet, maar Laforge was onverbiddelijk en trok rood. De vrijschop leverde niks op en in de tegenaanval over Ito kwamen we 4 tegen 3 te staan, maar we speelden het niet goed uit. Paintsil zag z’n poging in corner gaan. De volgende kans kwam er na een actie Ito-Preciado, waarbij Ito vanuit een schuine hoek van dichtbij net over pegelde. Kort nadien viel een derde Brugse treffer uit een lange verwarde fase: 3-1 en boeken toe.

Opstelling

Vandevoordt, Preciado, Sadick, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Aziz (78' Oyen), Heynen, Thorstvedt, Ito, Paintsil (83' Bongonda)

Doelpunten

4’ 1-0 Vanaken
39’ 1-1 Ito
49’ 2-1 De Ketelaere
74’ 3-1 Adamyan

Rood

65’ Sadick