Afgelopen zondag kroonde KRC Genk Esports zich tot League of Legends-kampioen van de Benelux. De beker werd vandaag geleverd aan onze Esports Arena. Ontdek hoe onze esporters hem in ontvangst namen. 

Gekwalificeerd voor European Spring Masters 

In de Spring Split Grand Final versloegen we MCON Rotterdam met 3-1. Niet alleen in de play-offs, maar ook in de reguliere competitie bewezen onze esporters hun waarde. Vijf van de zeven weken stond ons team op de eerste plaats, het eindigde de round robin met elf overwinningen en slechts drie nederlagen. Op 4 en 5 april vertegenwoordigt KRC Genk Esports onze regio op de European Spring Masters.

"Ik ben zeer trots op het team en de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt. Na een sterk regulier seizoen hadden we even een klein dipje. Samen zijn we er sterker uitgekomen. Met resultaat, want we kunnen ons opmaken voor de Champions League in League of Legends."
Ralph Tesselhof, Head coach League of Legends

Eerste titel, meer op komst?

Twee jaar geleden zette KRC Genk zijn eerste stappen binnen de esports-wereld. Met deze titel in hoogste League of Legends-competitie van de Benelux pakken we meteen een eerste prestigieuze prijs. Ook in FIFA, de populairste voetbalgame ter wereld, gaat het KRC Genk Esports dit seizoen voor de wind. Zo staat Gilles Bernard eerste in de ePro League, de Belgische competitie. Stefano Pinna plaatste zich zelfs als enige Belg voor de knock-outfase van de eChampions League en behoort dus tot de 32 beste spelers van Europa.