Wat een campagne voor Maarten Vandevoordt en teammaats! De beloning: nu al zekerheid over hun plaats op het EK van de zomer van 2023.

De jonge Rode Duivels hadden na hun perfecte 18 op 18 voldoende aan een punt bij achtervolger Denemarken om zeker te zijn van kwalificatie. Ze kwamen 1-0 achter, maar maakten na de rust gelijk. De 1-1 bleef op het bord en zo mocht bondscoach Jacky Mathijssen met z’n bende een feestje bouwen.

In totaal 53 landen strijden voor 14 beschikbare tickets, naast de beide gastlanden. België is het eerste land dat zich plaatst. Maarten Vandevoordt mag zich dus opmaken voor een groot toernooi, volgende zomer.

Nemeth: wéér raak voor Hongarije

In een andere groep speelde Hongarije 1-1 gelijk in Polen. Tot diep in blessuretijd stonden de Hongaren nog op winst, na (alweer) een doelpunt van András Németh. Onze beloftevolle spits scoorde ook al twee keer in de vorige interland.


Oyen en Rommens met Belgische U19 niet naar EK

De Belgische U19 verloren hun finale voor een plaats op het EK met 0-2 van Italië. Luca Oyen speelde de hele wedstrijd, Tuur Rommens werd kort voor het slotkwartier vervangen. Luca had in de beide andere groepswedstrijden – tegen thuisland Finland en tegen het Duitsland van Hannes Wolf – telkens gescoord.