De laatste rechte lijn van de reguliere competitie. We staan op plaats 8 en we willen er alles aan doen om die niet meer weg te geven. Misschien kunnen we in de resterende wedstrijden onze uitgangspositie in de ‘Europe Play-offs’ nog wat verbeteren. De spelers weten in elk geval waar ze voor staan.

De komst van Eupen, nu zondagavond, zet iedereen op scherp. Na de interlandbreak zijn sommige spelers teruggekeerd met een desillusie – weg WK – en anderen met een morele boost, door het vooruitzicht op deelname in Qatar. Een EK in zicht, of een EK gemist: zo was het voor enkele van onze jonge Belgen. Nu is de focus weer helemaal op KRC Genk, met eerst dus de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie, tegen Eupen.

Uiteraard is er nu extra druk, maar er zijn ook voldoende redenen om vertrouwen te hebben. Tot voor de derby waren we de beste thuisploeg, hadden we een stevige reeks van overwinningen in eigen stadion opgebouwd. Tegen Eupen hebben we het thuis ook meestal prima gedaan. Bij hun laatste passage in Genk zijn de Panda’s met 4-0 weggestuurd. En voor hun spraakmakende resultaten op verplaatsing (13/15) moeten we al terug naar de eerste twee maanden van de competitie.

Eupen is momenteel vijftiende en heeft wiskundig gezien nog 1 punt nodig om helemaal veilig te zijn, maar de kans is reëel dat dat zondagavond om 21.00 uur niet meer nodig zal zijn.

Selectie

Onze coach heeft alle 15 internationals druppelsgewijs weer zien binnenvallen. De laatsten in de rij waren Théo Bongonda en Gerardo Arteaga. Zij stonden vanmorgen wel weer mee op het oefenveld. Vandaag en tijdens alle trainingssessies van de voorbije dagen heeft onze coach kunnen voelen wie mentaal en fysiek klaar is om morgen te spelen. Carlos Cuesta is geblesseerd en wellicht enkele weken out. Alle andere 24 horen voorlopig tot de selectie.