zo 03 apr 2022, 21:00
KRC Genk KRC Genk 5 - 0 Eupen Eupen

Een interlandbreak heeft altijd gevolgen voor een opstelling. En dus ontbraken voor deze must win wedstrijd de vermoeide Muñoz, de geblesseerde Cuesta en de laat teruggekeerde Bongonda in de selectie. Ook Thorstvedt moest (ziek) forfait geven. Lucumí, Arteaga en Paintsil begonnen op de bank. In vergelijking met de wedstrijd in Brugge stonden zes anderen aan de aftrap. Een van hen: Paul Onuachu. Na 10 minuten mocht hij al scoren vanop de stip, na een fraaie avondwandeling van Ito: 1-0, ideale start!

Paul en Ito: die zaten meteen goed in de wedstrijd. Ze dreigden allebei nog, kort na de voorsprong. Daarna bleven grote kansen uit. Aan de overkant maakte Vandevoordt een link voorzet-schot in twee keer onschadelijk. Op slag van rust werd Hrosovsky aangelopen in het strafschopgebied: opnieuw strafschop, opnieuw Onuachu. Met 2-0 de kleedkamers in.

Meteen na rust versnelde Oyen in de box, zette strak voor en Ito had de bal maar voor het intikken: 3-0. Lekker, onder het toeziend oog van de Japanse bondscoach. Wedstrijd dan al gespeeld, maar onze supporters mochten hopen op meer doelpunten. Halfweg de tweede helft versnelde Ito nog eens, zijn voorzet werd perfect overgenomen door de infiltrerende Heynen: 4-0. Voor Junya al assist nummer 14. Onze doelpuntenhonger was nog niet gestild. Een steal van Hrosovsky zette Onuachu nog eens in positie. Een kap en een droge knal in de hoek: 5-0. Nummer 19 toch alweer voor Paul. Hij mocht erna gaan rusten, samen met Ito en Heynen. Trésor, Németh en debutant Kelvin John kregen nog dik 10 minuten.

Het bleef 5-0. Een fikse pandoering voor de Panda's, happy hour voor de aanwezige supporters én we blijven op koers voor een plek in de top 8!

Vandevoordt, Preciado, Sadick, McKenzie, Juklerød, Aziz, Heynen (81' Trésor), Hrošovský, Ito (81' John), Onuachu (81' Németh), Oyen (71’ Paintsil)

11’ 1-0 Onuachu (penalty)
45’ 2-0 Onuachu (penaly)
46’ 3-0 Ito (assist: Oyen)
68’ 4-0 Heynen (assist: Ito)
80' 5-0 Onuachu (assist: Hrošovský)