Speeldag 34. En dus worden alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip afgewerkt.
Om 18.30 uur gaat de bal rollen, voor ons op Le Pairay, in Seraing, in het zuidwesten van Luik. Opdracht: winnen en onze plaats in de top 8 veiligstellen. Duidelijk

De afgelopen week verliep goed. De 5-0 tegen Eupen zorgde voor vers vertrouwen, een soort geruststelling, een bevestiging: we kunnen het nog. Goals maken en de nul houden doet altijd deugd. Paul Onuachu gooide er drie in het mandje, zijn tweede hattrick van dit seizoen. Die andere kwam er tegen … Seraing. Onze Gouden Schoen zit nu toch ook weer aan 19 doelpunten, voelt zich weer frisser, oogt weer fit en hongerig. Niks hoeft hem tegen te houden om dit weekend de kaap van de 20 te nemen en zijn totaal in de play-offs nog wat verder aan te dikken.

Onze enige verplaatsing naar Seraing dateert van oktober 1993, in onze beginjaren op het hoogste niveau. Seraing had toen een fraaie ploeg en won met 3-1. Ondermeer Roger Lukaku – vader van – scoorde. Intussen zijn de waardeverhoudingen flink gewijzigd. Seraing keerde pas dit seizoen terug naar de elite, na een afwezigheid van 25 jaar en een ingewikkeld parcours van overnames, naamsveranderingen en promoties.

Les Métallos stegen vanuit 1B dankzij winst in de barrages tegen Waasland Beveren, maar zijn nu ondanks een 5 op 9 veroordeeld tot plaats 17 en moeten ze op hun beurt barrage spelen voor lijfsbehoud. RWDM, nummer 2 van 1B, wordt daarin de tegenstander.
Het is dus ook niet helemaal zeker welke spelers zondag tegen ons zullen opdraven.

Spaart Seraing zijn beste spelers? Welke geblesseerden zijn er? Grijpen er anderen de kans om zich te tonen?

Onze coach wil in elk geval niet weten van onderschatting.

Bernd Storck:

‘We hebben respect voor Seraing en nemen dit duel absoluut heel ernstig. We zijn het aan onszelf en onze supporters verplicht wat terug te doen voor wat tijdens het seizoen is fout gegaan. Er liggen zes mooie wedstrijden op ons te wachten in de Europe Play-offs. Die zijn voor de spelers en voor de club echt wel belangrijk. En die willen we veiligstellen. De drive en het vertrouwen van tegen Eupen zag ik ook terug op training en nemen we mee naar de wedstrijd. We willen vanaf minuut 1 tonen dat we daar zijn om te winnen.’


Selectie: Muñoz, Thorstvedt en Bongonda zijn terug

Van de gebruikelijke namen ontbreekt de geblesseerde Carlos Cuesta. Angelo Preciado was eerder deze week ziek, trainde wel weer mee, maar is nog niet speelklaar. Kristian Thorstvedt is ook genezen en keert wel terug in de selectie. Daar maken ook Théo Bongonda en Daniel Muñoz weer deel van uit. De selectie bestaat uit 22 spelers. Onze coach neemt zijn groep vanavond mee op afzondering. Morgennamiddag gaat het dan richting Luik.