zo 10 apr 2022, 18:30
RFC Seraing RFC Seraing 0 - 2 KRC Genk KRC Genk

Le Pairay, 29 jaar later. Rondom het stadion lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Maar het heeft wel iets. Voor gevoelens van nostalgie was er evenwel weinig of geen tijd of plaats.

We wilden onszelf snel zekerheid verschaffen over de winst en dus de veiliggestelde plek in de top 8. Maar we geraakten moeilijk in ons spel. Ruimte en beweging: ze waren er niet of we vonden ze niet. Seraing bereidt zich voor op een overlevingsduel met RWDM, maar ging wel degelijk voluit. Op het halfuur moest Muñoz de voorsprong van de thuisploeg van de lijn vegen. In de tegenstoot dreigden wij, met Onuachu en een volley van Hrošovský. Meteen daarna rukte Onuachu zich los, hij werd door twee thuisverdedigers ‘gesandwiched’ en ging neer in de box. Penalty, toch? Ref Denil gaf wel rood aan Dabila, maar legde de bal wel buiten het strafschopgebied. Onuachu trapte de vrijschop zelf over. Op slag van rust ontsnapte Ito, hij soleerde naar de 0-1, maar de man aan de lijn stak zijn vlag in de lucht. Zou het? De VAR bekeek de fase en oordeelde dat de beslissing fout was: doelpunt! Voor een keer hadden we de tussenkomst van hogere hand met ons mee. Met die nipte voorsprong konden we de rust in, een wereld van verschil.

Met Thorstvedt in de plaats van Aziz en tegen een man minder: dan mochten we aanvallend nog iets verwachten. Maar vroeg in de tweede helft moest Vandevoordt zich toch ferm strekken op een uithaal van Cachbach. Kort nadien haalde Oyen dicht bij het doel de achterlijn, maar zijn teruglegger werd nog onderschept. Twee minuten later deed Luca het over vanaf rechts, en nu kon Thorstvedt binnen prikken: 0-2. Fraaie aanval kort nadien, over meerdere stations, afgesloten met een kap en een knal van Onuachu, gepareerd door doelman Dietsch. Onze topschutter probeerde het nog een paar keer, maar scoren lukte niet meer. 0-2, opdracht volbracht.

We krijgen twee weken om klaar te zijn voor de Europe Play-offs. Daarin wachten ons nog zes mooie wedstrijden waarin we voluit zullen gaan en proberen alsnog vijfde te worden en een Europees ticket te bemachtigen.

Vandevoordt, Muñoz, Sadick, McKenzie, Juklerød (86' Arteaga), Aziz (46’ Thorstvedt), Hrošovský, Heynen, Ito (68' Bongonda), Onuachu, Oyen (86' Paintsil)

44’  0-1   Ito  (assist: Hrošovský)
55’  0-2   Thorstvedt  (assist: Oyen)