Onze club heeft een overeenkomst met RB Leipzig over een toekomstige overgang van Maarten Vandevoordt. Onze jonge doelman blijft tot nader order van KRC Genk, maar zal in de zomer van 2024 naar Leipzig verhuizen.

Maarten Vandevoordt kwam als 9-jarige al in onze Talent Academy terecht. Hij was pas 16 toen hij in de A-kern kwam als derde doelman. In september 2019 maakte hij zijn officiële debuut in de eerste ploeg, enkele maanden later werd hij met 17 jaar en 287 dagen zelfs de jongste doelman ooit in de Champions League.

Intussen is Maarten al twee seizoenen onze eerste doelman. Hij heeft 71 wedstrijden voor KRC Genk op de teller. Maarten doorliep ook de nationale jeugdreeksen. Hij kwalificeerde zich onlangs met de Belgische beloften voor het EK van volgend jaar.

KRC Genk is bijzonder trots dat opnieuw een van onze natuurtalenten kan doorgroeien en kansen krijgt bij een Duitse topclub. Maarten heeft bij ons een bijzonder traject afgelegd. Tegelijk zijn we blij dat hij zijn kwaliteiten nog twee seizoenen ten dienste kan stellen van onze club.