Heeft u er al bij stilgestaan? We hebben binnen hetzelfde seizoen drie wedstrijden op rij gewonnen, zonder een tegendoelpunt te slikken: 5-0 tegen Eupen, 0-2 in Seraing en 0-1 in Gent. Wist u dat dat bijna ZES jaar geleden was? In de zomer van 2018 begonnen we wel met een 5-0 tegen het Luxemburgse Fola Esch en een openingszege in de competitie in Lokeren (0-4), terwijl we het seizoen 2017/2018 hadden afgesloten met een 2-0 in de ‘play-off 2 finale’ tegen Zulte Waregem.

Er waren ook wel andere en langere reeksen van clean sheets, zoals een serie van vijf wedstrijden zonder tegengoal in oktober-november 2017, maar daar zaten twee scoreloze draws tussen. In december 2018 hielden we de netten winnend schoon tegen Sarpsborg, Oostende en in Eupen, maar tussendoor gingen we eruit in de beker op … Union (1-1 en strafschoppen).

In april 2017 deden we het prima in de toenmalige play-off 2, met vier overwinningen na elkaar, zonder tegendoelpunt. Maar daar zaten dan de duels tegen Celta de Vigo in de Europa League tussen. En zo zijn we beland in augustus 2016. Op 21 augustus wonnen we in Lokeren (0-3), een week later tegen Zulte Waregem (1-0), en tussendoor was er een 2-0 thuiszege tegen NK Lokomotiva, in de voorrondes van de Europa League. 

Bernd Storck heeft dus iets gerealiseerd wat de voorbije coaches niet hebben gekund. Niet Albert Stuivenberg, niet Philippe Clement, niet Felice Mazzu, niet Hannes Wolf, niet Jess Thorup en niet John van den Brom.

Er valt voor ons dit seizoen nog iets te winnen, en daar gaan we vol voor: een Europees ticket, zij het de Conference League. Europees voetbal blijft Europees voetbal. Alsof het parcours van AA Gent in die Conference League dit seizoen zo verkeerd was? En was Anderlecht niet ontzettend ontgoocheld dat het niet naar de poules mocht na uitschakeling tegen Vitesse? Something to play for. Feyenoord speelt met Cyriel Dessers halve finale tegen Marseille.

Sinds de late treffer van András Németh zondag in Gent kan het echt weer. We doen volop mee. Winst vrijdag tegen KV Mechelen zet ons zowaar op kop van deze Europe Play-offs. De groep gelooft ook rotsvast in onze kansen. Na de zege in Gent heerste ook een prima vibe in de kleedkamer. Spelers zijn fitter en frisser, er is concurrentie op elke positie, de jongeren kloppen steeds harder op de deur. Met de steun van ons publiek kunnen we nog een mooi einde breien aan dit seizoen. Om te beginnen vrijdag, in een kolkende Cegeka Arena. U komt toch ook?

FORZA RACING!