zo 24 apr 2022, 16:00
KAA Gent KAA Gent 0 - 1 KRC Genk KRC Genk

We zijn de Europe Play-offs ingestapt met een overwinning bij bekerwinnaar Gent. Invaller András Németh had maar twee baltoetsen nodig om toe te slaan: 0-1 in blessuretijd. En zo doen we meteen volop mee in de strijd voor het laatste Europese ticket.

We begonnen aan de eerste van zes finales met vijf andere starters dan in onze laatste wedstrijd, twee weken geleden op Seraing. Preciado, Lucumí, Arteaga, Thorstvedt en Bongonda keerden terug in de basis.

Na een studieronde van een kwartier keerde Vandevoordt knap een poging van Bezus, en in de tegenstoot via Heynen kwam Thorstvedt een fractie te laat op een actie en voorzet van Onuachu, en hij tikte de bal daardoor net voorbij de verste paal. Bongonda claimde een penalty voor een duw, en kreeg wat later de beste kans van de eerste helft, op een scherp indraaiende vrijschop van Heynen, maar hij kopte van dichtbij over. Dichter tegen de rust aan raakte Odjidja in discussie met ref Verboomen, en die monde uit in een tweede gele kaart en dus rood voor de aanvoerder van Gent. In de nasleep werd ook trainer Vanhaezebrouck naar de tribunes gestuurd. Bevorderlijk voor de goede geest van de wedstrijd was het niet: 0-0 halfweg.

Met Oyen en Paintsil kozen we na rust vol voor het offensief. Onuachu kreeg na tien minuten een goeie kans, na een pirouette dichtbij doelman Roef, maar hij raakte de bal onvoldoende. De druk verhoogde, met dreiging via voorzetten van Paintsil, en afgeblokte pogingen van Oyen en Heynen. Preciado vond Oyen, maar z’n schot zwaaide weg van de paal. Luca flitste even later langs zijn tegenstander, zette goed voor, maar Bongonda liet ook deze vrije kopkans liggen. Een late wissel met Trésor leverde evenmin nog wat op, maar de gok met András Németh pakte wél goed uit. Bij zijn eerste baltoets prikte hij de bal in doel, na voorbereidend werk van Paintsil: 0-1 in minuut 91! Net als bij zijn debuut scoort Németh dus bijna instant! Luca Oyen kwam zelfs nog in de buurt van de 0-2, maar hij stuitte op Roef. Uiteindelijk een verdiende overwinning, en een heel cruciale. We maken meteen drie punten goed en lanceren ons volop in de debatten. Vrijdag ontvangen we Mechelen en kunnen we leider worden!

Vandevoordt, Preciado (74’ Trésor), McKenzie, Lucumí, Arteaga, Aziz (46’ Paintsil), Hrošovský (46’ Oyen), Heynen, Thorstvedt (89' Németh), Bongonda, Onuachu

91'  Németh  0-1  (assist Paintsil)