De derde ‘finale’ van deze Europe Play-offs brengt ons naar het Stade du Pays de Charleroi.
We spelen binnen een tijdsspanne van vijf dagen twee keer tegen de Carolo’s. Als het ons lukt om ook die beide duels te winnen, dan ziet het er écht goed uit. But first things first. 

Vertrouwen. Een sleutelwoord. Winnen doet winnen. En vier overwinningen op een rij: dat is geleden van in het najaar 2020, toen we ons clubrecord van zeven zeges na mekaar vestigden. We kunnen weer op elk moment toeslaan, we scoren weer op verschillende manieren en met verschillende spelers, we winnen weer. Er staat weer een ploeg op het veld die er vol voor gaat en waar elke tegenstander een vette kluif aan heeft.

Charleroi heeft zijn eerste twee wedstrijden in deze minicompetitie verloren: 1-0 in Mechelen, 1-3 van Gent. In die laatste wedstrijd liet het een voorsprong verloren gaan.
Hoe ver reiken de ambities nog van de Zebra’s? Ze spelen hun laatste troefkaart uit, zoveel is duidelijk.

Van de laatste tien onderlinge duels wonnen we er zeven. In Charleroi hebben we recent zowel gevierd als getreurd. Herinner u een geweldige bekertriomf eind 2018, en de zege in februari vorig jaar die de grote ommekeer inluidde. In oktober was er dan een nederlaag (2-0) die pijn deed: een dosis pech, hun doelman Koffi in een superdag en twee gemiste strafschoppen.

Maar vandaag staat er een ander Genk. In onze huidige vorm, met het vertrouwen en het geloof van de voorbije weken is er veel mogelijk.

Bernd Storck

‘De sfeer in de groep is uitstekend, en er is weer heel goed getraind. Charleroi is een goeie ploeg, met heel wat offensieve kwaliteiten. Zowel in Mechelen als tegen Gent hebben ze kansen gehad, momenten waardoor de wedstrijd helemaal anders had kunnen uitdraaien.

We zullen ook moeten klaar zijn voor de man-tegen-man-duels. Ze hebben lengte en kracht.
Maar wij hebben ook onze wapens. En we zullen proberen om die tegen hun 3-5-2 systeem het best tot hun recht te laten komen. Voor ons is er momenteel maar een optie: onze wedstrijden blijven winnen.’

Selectie

Iedereen is fit en inzetbaar. Keuze te over voor onze coach, die zoals al langer bekend graag roteert met z’n vele internationals, en dus kunnen er weer wat wijzigingen verwacht worden, ook met het oog op de wedstrijd van komende dinsdag.
De ploeg trekt vrijdag in de late voormiddag richting het Zwarte Land