vr 06 mei 2022, 20:45
Charleroi Charleroi 2 - 2 KRC Genk KRC Genk

Na een sterke tweede helft leken we opnieuw met de drie punten aan de haal te gaan,
maar in het zicht van de meet ging het toch nog mis. Bijna bleven we zelfs nog met lege handen achter.

Onze coach koos voor deze derde wedstrijd voor vier andere starters dan tegen KV Mechelen. Preciado en Juklerød keerden terug als flankverdedigers en Bongonda en Paintsil kregen na hun beslissende invalbeurt van vorige week ook een plaats in de basiself.

Geen echte kansen in het eerste halfuur. Van Ito ging voortdurend dreiging uit, ook Bongonda, Oyen en Paintsil waren erg beweeglijk. Nagenoeg alle offensieve bedoelingen van de thuisploeg werden in de kiem gesmoord door een sterke Aziz Ouattara. Koffi kwam goed weg met geel toen hij te laat ingreep op de weglopende Paintsil. McKenzie greep nog eens gepast in toen Bayo dreigde af te werken. Diezelfde Bayo zorgde er net voor rust voor dat we niet met 0-0 de kleedkamers konden opzoeken. De centrumspits knikte een voorzet vanop rechts netjes in de verste hoek: 1-0.

Met Thorstvedt en Onuachu voor Bongonda en Paintsil begonnen we aan deel 2. Ito dribbelde zich vrij, maar zag zijn schot nog gekeerd door Koffi. Wat later kopte Onuachu goed naar binnen, Ito kwam een meter te kort. In de tegenstoot ontsnapten we aan de 2-0, Heymans trof de paal. We gingen er voor, maar het was uitkijken voor de counters.
Tien minuten voor tijd sloeg Onuachu toe. Knappe deviatie richting verste hoek, op voorzet van (uiteraard) Ito: 1-1. Goal nummer 20 voor Onuachu. Kort nadien redde Koffi miraculeus op Thorstvedt, maar meteen daarna scoorde onze Noor toch, na een uithaal van Heynen die Koffi niet kon vasthouden: 1-2! Verdiende Paul geen penalty toen hij op een nieuwe voorzet van rechts neergetrokken werd? Wij vinden van wel. In de blessuretijd leken we de winst over de meet te brengen. Cuesta was er in gekomen, Charleroi leek verslagen, we kregen zelfs enkele mogelijkheden om uit te breken, tot Bayo op een bal tussendoor alsnog voor Vandevoordt verscheen en raak trof: 2-2, drie minuten in blessuretijd. Een minuut later scoorde Charleroi zelfs nóg een keer, maar na tussenkomst van de VAR werd de 3-2 geannuleerd wegens buitenspel. Een punt voor allebei, terwijl ze allebei met het gevoel blijven zitten dat het er drie hadden moeten zijn.

Met 7 op 9 halfweg is ons rapport best goed. Maar de foutenmarge was en is nagenoeg nihil. Dinsdag komt Charleroi naar Genk.

Vandevoordt, Preciado, McKenzie, Lucumí, Juklerød (70’ Arteaga), Aziz, Heynen, Oyen (89’ Cuesta), Ito, Paintsil (46’ Onuachu), Bongonda (46’ Thorstvedt).

45’  1-0  Bayo
80’  1-1  Onuachu   (assist: Ito)
84’  1-2  Thorstvedt
93’  2-2  Bayo