di 10 mei 2022, 21:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 2 Charleroi Charleroi

We doen nog altijd mee voor de winst in de Europe Play-offs. Na een zeer vermakelijke wedstrijd legden we Charleroi verdiend over de knie. We gingen met een achterstand de rust in, maar speelden een heel sterke tweede helft. Daarin hadden we kansen om een hele korf vol goals te maken. Spektakel!

Daniel Muñoz, Mujaid Sadick, Carlos Cuesta, Gerardo Arteaga, Patrik Hrošovský en Paul Onuachu en te elfder ure ook nog doelman Tobe Leysen (voor de zich niet helemaal lekker voelende Vandevoordt): onze coach bracht zeven andere namen aan de aftrap in vergelijking met afgelopen vrijdag in Charleroi. Voor Cuesta was het een terugkeer in de basis na zeven weken. Hij was het laatst gestart op 20 maart in Brugge, waarna hij zich blesseerde met Colombia.

Charleroi heeft niks meer te winnen of te verliezen, maar was niet voor het avontuur naar Genk gekomen. Een laag blok achter de bal, en uitbreken als het kon. Wij hadden doorgaans de bal, probeerden, maar vonden moeilijk openingen. Ref Vergoote vergat al vroeg een trekfout op Ito te bestraffen toen die ervandoor ging. Hij zag ook een overtreding op Paintsil door de vingers, en dat had gevolgen. Een stuk of wat seconden later kletste de bal tegen de touwen, onhoudbaar voor Leysen: Ilaimaharitra, 0-1 Charleroi. De reactie kwam er met Onuachu (net niet) en Paintsil (schot afgeweken en net naast). Aan de overkant bleef Leysen keurig overeind in een een-tegen-een met Morioka. Voor rust was er nog een omschakeling met Hrošovský, maar Koffi keerde zijn kogel, en Onuachu trapte de rebound over.

Met Kristian Thorstvedt brachten we meer aanvallende impulsen en er kwam ook meteen dreiging. Na vijf minuten leek Onuachu de 1-1 binnen te koppen, maar Koffi had nog een pantersprong in huis. Vier minuten later was het wel prijs, na een versnelling van Ito en een perfecte voorzet, waarna onze Polle met een snoekduik de bal naar de verste bovenhoek stuurde. Doelpunt nummer 21 voor onze nummer 18, assist nummer 16 voor onze nummer 7. Een paar minuten later zwiepte Ito weer voor doel, en nu versloeg Nkuba zijn eigen doelman: 2-1. Weer een paar minuten later legde Thorstvedt klaar voor Heynen, Koffi redde met de vuisten. Paintsil zocht de ruimte voor het schot na een fraaie actie, maar zijn poging werd afgeblokt. Toen Thorstvedt z’n hoofd tegen een voorzet zette, kon een attente (en sterk spelende) Cuesta er zijn voet tegen zetten: 3-1! Voor onze Colombiaan het allereerste doelpunt als prof! Het ging nu snel en vooral ook erg vlot. Onuachu was meteen erna heel dicht bij de 4-1, maar mikte naast. Paintsil verdiende een doelpunt, werd knap weggestuurd door Onuachu, omspeelde de doelman, maar trapte de opspringende bal dan nog pardoes tegen de lat. Meteen daarna stond het aan de overkant 3-2. Paintsil bleef het proberen, krulde naar de verste paal, Koffi keerde alweer. En seconden erna sprong hij naar een kopbal van Onuachu. Charleroi schoot nog eens voorlangs, maar de punten bleven deze keer wel degelijk in onze handen. Het toetje had nog voor Thorstvedt kunnen zijn: heerlijke dubbele Zidane, en een zware uithaal, net naast de kruising.

Een ruimere score zou een terechter beloning zijn geweest, maar we winnen opnieuw en pakken 10 op 12 in deze play-offs en 16 op 18 in onze laatste zes wedstrijden. Zondag krijgen we AA Gent op bezoek en spelen we alles of niets om op de slotdag nog kans te blijven maken op de eindwinst en het barrageduel.

Leysen, Muñoz, Sadick, Cuesta, Arteaga, Aziz (46’ Thorstvedt), Heynen, Hrošovský, Ito (75’ Bongonda), Onuachu (80’ Oyen), Paintsil (88’ Lucumí).

35’  0-1  Ilaimaharitra
55’  1-1  Onuachu  (assist: Ito)
59’  2-1  own goal Nkuba
65’  3-1  Cuesta  (assist: Thorstvedt)
72’  3-2  Heymans