Het kan nog. We hebben nog altijd een kans om deze Europe Play-offs te winnen. Ons parcours is prima, maar het probleem is ook dat AA Gent na de nederlaag tegen ons op de openingsspeeldag het niet heeft ‘laten gaan’. Van decompressie sinds de bekerwinst is hoegenaamd geen sprake. Ook onze coach merkte dat tijdens zijn persconferentie op.

Bernd Storck

‘Je kan alleen maar vaststellen dat Gent het zeer goed doet. Ze spelen op zich nergens meer voor, maar gaan in elke wedstrijd toch nog altijd vol voor de winst. In Mechelen pakken ze in blessuretijd nog de zege. En ook bij ons zullen ze komen spelen om te winnen. Hopelijk maken we er een mooie wedstrijd van.’

Gent pakte 9 op 9 in de voorbije drie wedstrijden. De goal van Tissoudali in de 93ste minuut was een tik voor iedereen in de Cegeka Arena, zo kort voor de start van onze wedstrijd tegen Charleroi. De hoop dat we ons lot weer helemaal in eigen handen hadden (na de gelijkmaker van KV Mechelen tegen Gent) bleef maar vijf minuten overeind. De goeie overwinning tegen de Carolo’s maakt wel dat het mogelijk blijft. Voorwaarde: zelf nog 6 op 6 pakken en hopen dat Gent volgende week niet wint van Charleroi. We wisten voor de start van deze minicompetitie dat onze foutenmarge nagenoeg nihil was. De gelijkmaker in blessuretijd in Charleroi was dan natuurlijk een spijtige zaak.

Er zijn redenen genoeg om er tegen Gent nog alles aan te doen om te winnen. In de eerste plaats om ook in de slotmatch in Mechelen nog een kans te blijven maken. Ten tweede omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen is voor eigen publiek. En de opkomst belooft groot te zijn. Drie: het is de laatste wedstrijd met clublegende Pierre Denier op de bank. En tot slot: het zal voor sommige spelers ook de laatste keer zijn dat ze voor het Genkse publiek spelen. Eindigen in schoonheid: dat willen we toch allemaal!

Selectie op afzondering

Geen problemen met blessures en dergelijke. De paar spelers die de afgelopen week met kleine ongemakjes zaten zijn wel degelijk inzetbaar. Opnieuw keuze te over dus voor de coach. De selectie is vanavond op afzondering vertrokken naar een hotel in de stad.