zo 15 mei 2022, 16:00
KRC Genk KRC Genk 0 - 2 KAA Gent KAA Gent

Geen Europees ticket, geen last-minute reddingsactie: ons team geraakte vandaag niet voorbij leider AA Gent. Een domper, zeker na het betere parcours van de afgelopen weken. De laatste wedstrijd, volgende week in Mechelen, wordt zo eentje zonder inzet. 

Een weinig beklijvende eerste periode in de Cegeka Arena. Onze jongens probeerden wel, maar de laatste pass vond zelden een ontvanger. De bezoekers speelden het slim: loeren op de counter en aalvlug uithalen. Dat lukte enkele keren met Vadis, al was het uiteindelijk zijn Marokkaanse aanvalsmaatje die tekende voor het doelpunt. Balverlies Bongonda, snelle omschakeling en Tissoudali verschalkte Vandevoordt. We prikten nog één keertje tegen, vanop hoekschop: Aziz knikte nipt over. Bongonda viel nog geblesseerd uit en werd vervangen door Oyen.

De coach greep in tijdens de rust en bracht Trésor en Hrošovský in het spel. Ook de nieuwe aanvalsimpulsen van Mike en Luca konden geen soelaas brengen. De Gentse organisatie hield stand en de Buffalo's bleven levensgevaarlijk tegenprikken op de counter. Vandevoordt pakte nog uit met een knappe beenveeg toen Tissoudali voor zijn tweede van de avond wou tekenen maar kon uiteindelijk niets beginnen toen Vadis helemaal alleen voor doel mocht controleren en trappen. 0-2 en boter op het hoofd van de driemansdefensie, net nadat Sadick het terrein moest verlaten voor Paintsil. 

En zo valt het doek over de Europese ambities. Volgende week: de verplaatsing naar KV Mechelen in de laatste partij van dit seizoen.

Opstelling

Maarten Vandevoordt, Mujaid Sadick (70' Joseph Paintsil), Aziz Ouattara (46' Patrik Hrošovský), Junya Ito, Bryan Heynen, Theo Bongonda (45' Luca Oyen), Paul Onuachu (Andras Németh), Daniel Munoz, Kristian Thorstvedt (46' Mike Trésor), Carlos Cuesta

Doelpunten

30' 0-1 Tissoudali
73' 0-2 Vadis