Het begon op zaterdag 17 juli 2021 met het duel om de Supercup, het eindigt met een verplaatsing naar KV Mechelen. Wedstrijd nummer 51 van de campagne 2021-2022. De 50 die gepasseerd zijn – die ene voor de Supercup, 34 in de reguliere competitie, 5 in de play-offs, 2 in de beker en 8 in Europa – hebben niet het eindresultaat opgeleverd dat we met z’n allen vooropgesteld hadden. We wonnen 20 keer, speelden 10 keer gelijk en verloren 20 keer. Zo’n balans is voor onze club te weinig. Dat beseffen we allemaal.

De laatste kans op een Europees ticket is sinds afgelopen zondag weg. Wat blijft is een slotwedstrijd waarin puur sportief niks meer op het spel staat, maar prestige en eergevoel tellen uiteraard ook. Na de zeperd tegen Gent willen we met een beter gevoel het seizoen afsluiten. Een sportman wil winnen, ook al wenkt de vakantie. 

Bernd Storck
‘Het is de laatste wedstrijd van het seizoen, en we gaan die proberen winnen. Ik zou graag nog een zege pakken met de ploeg, en we zullen met jongens spelen van wie ik denk dat ze het ook nog kunnen opbrengen om vol voor de winst te gaan. Zondag zien we dan wel wat de toekomst brengt.’
Selectie

Ook voor deze laatste wedstrijd heeft de coach afspraken gemaakt met sommige spelers.
Hij neemt een selectie van 20 mee naar Mechelen. Daarin ontbreekt ondermeer Théo Bongonda. Die sukkelt met een hamstringblessure en trainde de voorbije dagen niet. Voorts stond iedereen vandaag tijdens de laatste training op het oefenveld. Zondagochtend komen de spelers nog een laatste keer samen vooraleer ze met vakantie vertrekken, al wacht er voor de halve selectie nog een reeks wedstrijden met hun nationale ploeg.