za 21 mei 2022, 20:45
KV Mechelen KV Mechelen 0 - 0 KRC Genk KRC Genk

Uitstekende prestatie van onze ploeg om het seizoen af te sluiten! Enkel de goals ontbraken, en het hadden er een hele korf vol kunnen zijn. Jammer, maar anderzijds zagen we wel weer het gretige en zwierige Genk dat we heel graag zien. Volgend seizoen meer van dat!

Wat een geweldige eerste helft speelden we! Kans op kans op kans, telkens uitgespeeld, met diepgang, met snelheid. Voorzetten genoeg, vaak vanaf rechts waar Ito alweer onhoudbaar was. Onuachu kende pech, want toen hij wél raak trof bleek Ito vooraf een knietje (?) buitenspel te hebben gestaan. Jammer, we verdienden halfweg minimaal een doelpunt of drie, misschien wel vier voor te staan. Tobe Leysen was ook een keer prima uitgekomen in een een-op-een. 0-0 halfweg, je moest het gezien hebben om het te geloven.

Ook na de rust waren er momenten en mogelijkheden. Voor Onuachu, alweer enkele, op aangeven van (ook alweer) Ito. En ook debutant Bilal El Khannouss kwam dicht bij een goal. Voorts liet hij enkele fraaie flitsen van zijn ontegensprekelijke talent zien. Doelman Leysen redde ook 2x knap. Zijn overbuur Gaetan Coucke - net als Dries Wouters ex-Genkie tussen de lijnen bij KV - had ook enkele goeie tussenkomsten. Het bleef dus miraculeus bij 0-0. 

Zo werd de laatste wedstrijd van het seizoen zeker geen typische eindeseizoenspot, maar een boeiend spektakelstuk, waarin enkel de doelpunten ontbraken. Een sterk en gretig KRC had een (ruime) overwinning verdiend om de campagne af te sluiten. Voor sommigen zal het de laatste wedstrijd zijn geweest in ons shirt. Dank en veel succes!

Opstelling
Leysen, Preciado, McKenzie, Lucumí, Juklerød (73’ Arteaga), Aziz (59’ Hrošovský), Heynen, Thorstvedt (73’ El Khannouss), Ito, Onuachu, Paintsil (59’ Oyen).