KRC Genk heeft Wouter Vrancken aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Hij heeft een contract getekend voor onbepaalde duur.

Wouter (43) is Limburger en speelde van 2006 tot 2008 twee seizoenen voor onze club. Na zijn spelerscarrière begon hij aan een succesvol parcours als trainer.

De voorbije vier seizoenen deed hij het uitstekend met KV Mechelen. Hij leidde Malinwa naar de titel in 1B, won datzelfde jaar ook de Beker van België, en eindigde telkens in de top acht.

Wouter Vrancken staat voor herkenbaar aanvallend voetbal en hecht een groot belang aan mentaliteit en groepsgeest. De club wil met hem de komende jaren bouwen aan een nieuw succesverhaal.

We heten Wouter van harte welkom en wensen hem nu in eerste instantie een weldoende vakantie. De officiële persvoorstelling volgt nadien.

Hertekening sportieve staf

Samen met Wouter Vrancken komen ook zijn assistent Kevin Van Dessel en fysiektrainer Glenn Van Ryckeghem over van KV Mechelen. Voor Kevin is het een terugkeer naar Genk. Hij trainde bij onze club eerder al de U18 en tot voor een paar jaar de U21.  

Hun komst zorgt voor enkele verschuivingen binnen onze organisatie. 
Domenico Olivieri, keeperstrainer Guy Martens en video-analist Peter Persoons blijven in hun huidige rol deel uitmaken van de technische staf. Jan Wuytens schuift van de U18 door naar de A-kern. Michel Ribeiro zal de jongeren in de A-kern individueel blijven begeleiden en wordt voorts verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de toptalenten bij de U23 en U18.  

De club bekijkt nog of Glen Riddersholm in een aangepaste rol aan boord blijft.  
Fysiektrainer Roel Tambeur blijft nauw betrokken met de werking van de A-kern, maar zal zich vooral focussen op de conditionele toestand van onze U23 in 1B.