Esporters Gilles Bernard & Stefano Pinna vertegenwoordigen KRC Genk op de FIFAe World Cup play-offs in Londen.

Tijdens de FIFAe World Cup Play-Offs strijden de beste 128 FIFA spelers van de wereld voor een WK ticket. KRC Genk is in Londen sterk vertegenwoordigd met Gilles en Stefano, meteen ook de enige Belgische vertegenwoordigers.

Stefano en Gilles spelen het hele seizoen al op het hoogst mogelijke niveau. Hiermee wisten ze hun ticket te verwerven voor het meest prestigieuze toernooi van het jaar. Gilles verdiende onlangs zijn ticket door de finale van de ePro League te winnen (vs Standard) en Stefano verwierf zijn recht op deelname door het hele jaar consistent in de Top 10 van de Europese FIFA ranglijsten te staan.

‘’Ik ben ontzettend blij dat ik KRC Genk mag vertegenwoordigen op dit toernooi. Met mijn eerste prijs op zak hoop ik ook hier hoge ogen te gooien, ditmaal tegen de beste spelers van de wereld.’’ aldus Gilles Bernard.

Het doel van het toernooi is het bereiken van het WK FIFA, dat van 14 tot 17 juli in Kopenhagen zal plaatsvinden. De 32 beste spelers van de play-offs kwalificeren zich en spelen vervolgens in Kopenhagen voor de prijzenpot van 500.000 US Dollar. Het is voor Stefano niet de eerste keer dat hij zich mag meten met de top van de wereld. In 2018 werd hij namelijk al eens wereldkampioen op de Playstation.

‘’Het zou prachtig zijn om nogmaals het WK te bereiken en daar te strijden voor de winst. Het niveau is de afgelopen jaren sterk gestegen maar ik ben blij dat ik mij dit jaar opnieuw mag meten met de allerbeste. Het is zeer bijzonder dat wij met 2 spelers van één team op dit hoogste platform vertegenwoordigd zijn. Ik hoop dat we ver geraken, voor onszelf én voor KRC Genk.’’ aldus Stefano Pinna.

De play-offs starten woensdag 29 juni en eindigen op zondag 3 juli. Alle actie en behind the scenes zijn te volgen via onze kanalen van KRC Genk Esports:

Instagram: Instagram.com/krcgenkesports

Twitter: Twitter.com/krcgenkesports