Een topprestatie: Zowel Gilles Bernard als Stefano Pinna voegen zich bij de 32 beste FIFA-spelers ter wereld en mogen op de FIFA World Cup 2022 (14 tot 17 juli, Kopenhagen) meestrijden voor de titel van wereldkampioen. De twee KRC Genk Esporters, meteen ook de enige twee Belgen op het WK, wisten afgelopen weekend hun plek te verdienen tijdens de Play-Offs in Londen. 
 
Afgelopen weekend was het voor de 128 beste FIFA-spelers van de wereld verzamelen geblazen in Londen. Tijdens de World Cup Play-Offs werd er gestreden voor de 32 plaatsen om deel te mogen nemen aan de FIFA World Cup, dat van 14 tot 17 juli in Kopenhagen zal plaatsvinden. In de voorronde op donderdag wisten beide heren dankzij bloedstollende beslissende penaltyreeksen door te stoten. Vervolgens wonnen ze op zondag hun twee wedstrijden om de kwalificatie veilig te stellen. In Kopenhagen staat er naast de wereldtitel ook een prijzenpot van 500.000 US Dollar op het spel.
 
Stefano Pinna: “Geweldig dat we met twee spelers ons weten te plaatsen voor het WK. Als enige twee Belgen én beiden van één team, dat is een zeer straf verhaal. Het is voor mij de derde keer dat ik op het hoogste platform mee mag strijden. In 2018 wist ik de wereldtitel (op Playstation) te versieren, daar ligt natuurlijk weer het streven maar het zal zeker niet gemakkelijk worden met het huidige niveau van de gekwalificeerden.
 
Gilles Bernard: “Heerlijk om deze kwalificatie te kunnen afdwingen. Het is voor mij straks de eerste keer op het WK, maar ik kan vast surfen op de steun en de ervaring van teamgenoot Stefano. In de beslissende wedstrijd speelde ik als ePro League Kampioen tegen de kampioen van de Nederlandse eDivisie, dus die derby der Lage Landen winnen met dit op het spel was natuurlijk nog een leuke extra!”.
 
Voor KRC Genk Esports, het ambitieuze project dat de club twee jaar geleden heeft opgestart, is dit opnieuw een straffe mijlpaal op zeer korte tijd. Met de Belgische FIFA-titel in de ePro League én de titel van Beneluxkampioen in League of Legends reeds op zak claimt het team met deze nieuwe mijlpaal steeds meer de leading positie in de Benelux. Het fundament van de snelle opmars op zeer korte tijd ligt in de zeer professionele aanpak in het project. KRC Genk koos er zeer bewust voor om de expertise en knowhow in het runnen van een professionele voetbalclub te kopiëren in de wereld van Esports. Zo genieten de spelers van de beste faciliteiten (KRC Genk Esports Arena), trainen ze dagelijks onder begeleiding van gespecialiseerde coaches en staat zelfs de Mental Coach van het A-kern mee in voor de begeleiding op mentaal vlak. En natuurlijk genieten ook de partners die specifiek aansloten bij het project van dit steile succesvolle traject.