za 01 okt 2022, 18:15
KV Oostende KV Oostende 1 - 2 KRC Genk KRC Genk
Na een interlandbreak was het tijd voor een landoversteek naar KV Oostende. We voetbalden aan de kust, maar een zee van ruimte kregen we er niet. Toch duwden we de Kustboys in het slot van de wedstrijd kopje onder. Het bomvolle bezoekersvak stond erbij, keek ernaar, en ging uit zijn dak!
Eerste helft

Een gretig begin van de wedstrijd langs onze kant, maar toch was het KV Oostende dat slechts één kans nodig had om op voorsprong te klimmen. Na amper 3 minuten spelen ontsnapte Hornby bij McKenzie en schoof hij de openingstreffer voorbij Vandevoordt. Nog geen handvol minuten later kregen we de kans om op gelijke hoogte te komen: na handspel van Tanghe wees De Cremer naar de stip. Trésor kon niet bedanken, want Hubert zat in de goede hoek. Onze Genkies hesen zich na 26 minuten toch langszij: na knap ééntijdsvoetbal tussen Heynen en Preciado was onze boomlange spits het eindstation. Hij schoof een strakke voorzet van Preciado tegen de touwen. 1-1! Na de gelijkmaker deelde onze ploeg de lakens uit, en speelde het bij momenten zelfs pronkvoetbal. Desondanks was het toch KVO dat vlak voor rust de neus aan het venster stak: Capon stuurde McGeehan oog in oog met onze doelman, Vandevoordt kon zich onderscheiden met een knappe redding.

Tweede helft

Zo gretig de eerste helft begon, zo laks startte de tweede. De beginfase van de eerste helft werd voornamelijk gestreden op het middenveld, en kansen bleven uit tot minuut 73. Na knap wegdraaien van Castro werd Preciado de grote rechthoek ingestuurd. Zijn voorzet was echter te hard, waardoor Munoz de bal voor zich zag wegglippen. In minuut 87 gaf Atange McKenzie het nakijken, maar hij geraakte niet voorbij Vandevoordt. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam drie minuten later. Een hoekschop van Castro werd goed verlengd door een ontsnapte Németh, waardoor Muñoz van dichtbij kon binnenkoppen. Opnieuw extase in de slotfase, opnieuw drie punten.

Volgende week zaterdag ontvangen we om 16.00 uur KV Kortrijk. Zetten we onze straffe reeks van 25 op 27 verder? Supporters op post!

Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Heynen (c), Trésor, Hrosovsky, Onuachu, Muñoz, El Khannouss, Cuesta, Preciado.