Een midweekwedstrijd thuis in onze Cegeka Arena op dinsdag 18 oktober met aftrap om 20.45 uur tegen promovendus KVC Westerlo. De Kemphanen staan momenteel op een knappe 8ste plaats. In het verleden waren dit al vaak spectaculaire wedstrijden met uitslagen als 4-0, 3-2 en zelfs (in 1999) een 6-6. Twee ploegen die resoluut voor de aanval kiezen, dat belooft.

Preciado & Arteaga

KRC Genk ontving de vordering van 3 speeldagen effectief + 1 wedstrijd voorwaardelijk voor de rode kaart van Angelo Preciado in de wedstrijd tegen OH Leuven. We zullen hiertegen verzet aantekenen. Aangezien de zitting pas morgen (dinsdag 18 oktober) zal plaatsvinden, is Angelo Preciado wél speelgerechtigd tegen Westerlo. Gerardo Arteaga is op zijn beurt dan wel geel geschorst en niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen Westerlo.

De selectie van de coach:

Doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders
Verdedigers: McKenzie, Carstensen, Munoz, Didden, Cuesta, Preciado
Middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Tresor, Hrosovsky, Galarza, El Khannouss
Aanvallers: Samatta, Onuachu, Paintsil, Nemeth

Geblesseerden:

Luca Oyen, Abid Adnane, Mujaid Sadick zijn niet ter beschikking. 

De voorbeschouwing van onze coach Wouter Vrancken:

"Als atleet streef je altijd naar het hoogste, dus het is fijn om vandaag de rangschikking te leiden. Maar het is nog vroeg in het seizoen om daar verder veel belang aan te hechten. We moeten met onze voeten op de grond blijven en met volle energie blijven werken voor elkaar. Westerlo zette een 13 op 15 neer qua reeks, dus zitten net als ons in een goed momentum. Ze zijn positief in hun manier van spelen, met een leuk voetballende ploeg én scherpe counters. Aan ons om weer vanaf minuut 1 klaar te staan en alles te geven. Kwaliteit, mentaliteit en de juiste keuzes maken."