di 18 okt 2022, 20:45
KRC Genk KRC Genk 6 - 1 KVC Westerlo KVC Westerlo
Twee teams in uitstekende vorm tegenover elkaar in de Cegeka Arena op dinsdagavond. Het beloofde een doelpuntenfestijn te worden, zo voorspelde coach Wouter Vrancken al voor aanvang. En zo geschiedde.

Eerste helft: Westerlo van het kastje naar de muur

De supporters die midden in de werkweek toch afzakten naar het stadion, werden al vroeg in de wedstrijd op hun wenken bediend. Paintsil - net terug uit blessure - liet er geen gras over groeien toen hij al na zes minuten voor Sinan Bolat opdook. Hij fusilleerde onze ex-speler, die daarenboven al vanaf minuut één het mikpunt van spot was vanwege onze supporters. Nog geen tien minuten later: 2-0. Trésor krulde opnieuw een prima hoekschop richting zestien meter, Muñoz bedankte en knikte tegen de netten. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en werden ook een handje geholpen door scheidsrechter Arthur Denil. Hij floot penalty na een fase waar Preciado Dierckx gehaakt zou hebben. De herhaling toonde echter weinig tot zelfs geen contact. Bij Lothar D'Hondt, VAR van dienst, bleef het ook stil... Dierckx achter de bal, 2-1. Geen probleem voor ons team, dat nog maar eens een versnelling hoger schakelde. Het resulteerde in een piekfijn doelpunt van Onuachu, nadat Paintsil uitpakte met een geweldige lage voorzet. 3-1 en opnieuw op rozen, al was de Genkse honger verre van gestild. Paintsil ging neer na licht contact in de zestien, ook nu wees Denil gedecideerd naar de stip. Opnieuw Paul, opnieuw doelpunt: 4-1 na 40 minuten voetballen. Rusten dan maar? Niets van, oordeelde Muñoz. Het onderste uit de kan! Hij maakte er nog voor rust 5-1 van, ook zijn tweede van de avond. Onze jongens zweefden richting kleedkamer, de troepen van Jonas De Roeck lagen uitgeteld op de grasmat.

Tweede helft:

Opnieuw een verschroeiende start van ons elftal, bij het begin van de tweede helft. Al gauw leken we te tekenen voor het zesde doelpunt, via Onuachu, Paintsil en Hrošovský. Het doelpunt bleef uiteindelijk toch uit en Westerlo leek zich te herpakken. Onze jongens kwamen minder in de buurt van Bolat, aan de overkant bleef Vandevoordt zo goed als werkloos. Het leek een overbodige helft te gaan worden en dus dacht Nene even voor actie te zorgen met een drieste tackle bij Muñoz. Rechtstreeks rood, zo oordeelde Denil. Westerlo met een man minder, van kwaad naar erger dus. Het startschot voor onze jongens om toch opnieuw op zoek te gaan naar een doelpunt. Trésor loodste Hrošovský op tien minuten voor het eind door de Kempense defensie, de Slowaak bracht zijn naam ook nog even op het scoreblad. Trésor, Samatta en Castro konden nog dreigen, Bolat slikte uiteindelijk toch geen zevende doelpunt.

Heerlijke taferelen in Genk: uitbundige supporters, champagnevoetbal en een karrenvracht aan doelpunten. Op naar volgend weekend voor de belangrijke verplaatsing naar de Bosuil. Na vandaag treden we ook daar aan als leider. Forza!

1-0 Paintsil 7'